Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile açığa çıkan bu durum, toplumun can güvenliği ve sağlığına zarar vermekle kalmayıp; ayrıca devletin önemli miktarda vergi kaybına yol açan kaçak ve sahte içki ticaretine karşı önemli bir adım oldu. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Çengel Operasyonu sonrasında 30 bin 126 litre etil alkol, 15 bin 300 litre kaçak sahte içki, 3 bin 132 şişe kaçak sahte içki, 1497 boş şişe, 2 bin 364 bandrol, 2 bin 658 alkol aroması ve 2 bin 134 etiket ele geçirildi. Ayrıca operasyon kapsamında 25 kaçak ve sahte alkollü içki imalathanesi de tespit edildi.

Freni patlayan gübre yüklü kamyon uygulama noktasına daldı! Freni patlayan gübre yüklü kamyon uygulama noktasına daldı!

Operasyona, Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri de dahil olmuş olup, yaklaşık 43 milyon liralık vergi kaybının önüne geçme başarısı gösterildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, bu operasyonu gerçekleştiren ekipleri kutlayarak, "Ülkemizin dört bir yanında kaçakçılara ve sahteciliğe karşı operasyonlarımız artarak devam edecek" şeklinde açıklamada bulundu. \\T.Ö

Editör: Tuğba Özkan