Operasyon, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu'na Muhalefet, ve Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarındaki Bahis ve Şans Oyunları Kanunlarına Muhalefet" suçlamaları çerçevesinde yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleşti. Sürece ilişkin soruşturma kapsamında, Engin ve Dilan Polat'ın da içinde bulunduğu toplam 18 şüphelinin savcılıktaki işlemleri devam ediyor.
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde yürütülen ifade süreci 4 gün boyunca sürdü. İfade sürecinde Dilan Polat'a 26, Engin Polat'a ise 40 sayfa soru yöneltildi.
İfade sırasında Dilan Polat, muhasebe ve şirketlerin işleyiş konularında genellikle eşi ve muhasebecinin ilgilendiğini belirtti. Kendi aylık gelirinin 150-200 bin lira civarında olduğunu ifade eden Dilan Polat, çocukları için adres değişikliği yaptıklarını ifade etti. Ancak, çocuklarının başka bir okula nakil yapılmadığı yönündeki soru karşısında sessiz kaldığı belirtildi.
İfadesini ağlayarak veren Dilan Polat, iddia edilen aylık gelir ile kendilerine ait mal varlıklarını nasıl elde ettikleri konusunda bir açıklama yapmadı.
Öte yandan Engin Polat, ifadesinde para aklama ve yolsuzluk iddialarını reddetti. Tüm kazancın ticari ilişkilerine dayandığını söyleyen Engin Polat, daha önce iflas ettiği bir şirketi olduğunu ve tekrardan başladığı işlerde başarılı olduğunu belirtti. Ancak Engin Polat da, iddia edilen 150-200 bin liralık aylık gelir ile sahip oldukları mal varlığını nasıl elde ettikleri konusunda bir yanıt vermedi.
Bu süreçte, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan bir rapor kapsamında, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek, 200 milyon TL'nin transfer edildiği iddia edildi. Bu durum karşısında sorgulanan Engin Polat, iddia edilen işlemin 3 firmadan ürün alımına karşılık geldiğini savundu.
Son olarak, şüphelilerden Ahmet Gün'ün ifadesinde, şirketlerin işleyiş sürecini sadece Engin Polat ve babası Sezgin Polat'ın bildiğini söylediği aktarıldı. CEMİLE KAYTAN