Kararı, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir duyurdu. Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın taleplerini kabul ettiğini ve fethi kabir işleminin yapılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat verildiğini açıkladı.

Epözdemir, yaptığı açıklamada, Münevver Karabulut cinayetinin Türkiye'de kadına yönelik şiddet ve cinayetler konusunda önemli bir toplumsal farkındalık yarattığını belirtti. Müvekkili Süreyya Karabulut'un talebi doğrultusunda son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreç yürüttüklerini ifade eden Epözdemir, "Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz sonucunda bu karar, kamu vicdanını rahatlatacak" dedi.

Afyonkarahisar'da Trafik Kazası: Hıdırlık Yolunda Maddi Hasarlı Kaza Afyonkarahisar'da Trafik Kazası: Hıdırlık Yolunda Maddi Hasarlı Kaza

NE OLMUŞTU?

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009’da İstanbul Bahçeşehir’de öldürülmüş, parçalanmış bedeni Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Cem Garipoğlu, 18 Kasım 2011’de 24 yıl hapis cezasına çarptırılmış, 2014 yılında ise Silivri Cezaevi'nde intihar ettiği açıklanmıştı. Garipoğlu'nun ölümüne dair yıllardır süren şüphelerin ardından mezarının açılmasına karar verildi.

Kaynak: BÜLTEN