Tıp Fakültesi Mavi Salondaki toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Genel Sekreter Ziya Kutay Erşen, fakülte, yüksekokul ve idari birim yöneticileri ve AFSÜ Kalite Komisyonu üyeleri katıldı. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’nün hem iç hem de dış kalite güvencesi değerlendirmeleri sonucunda ortaya çıkan gelişmeye açık yönlerine ilişkin planlanan iyileştirme çalışmalarının, tüm birimler tarafından titizlikle yürütülmesinin önemini vurguladı. Üniversitedeki kalite güvencesi çalışmalarının paydaş katılımı ve sürekli iyileştirme odağında ilerlediğinin altını çizen Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ’nün gelişmeye açık yönlerine ilişkin şimdiye kadar tamamlanan çalışmalar ile kalite kültürünün üniversite genelinde yaygınlaşmaya başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
TOPLANTILAR DEVAM EDECEK
AFSÜ’deki kalite güvencesi çalışmalarının son dönemde önemli bir ivme kazandığını ve bu ivmenin üniversiteye katkılarının ulusal ve uluslararası sıralama kuruluşları tarafından yayınlanan güncel raporlarla da tescil edildiğini belirten Prof. Dr. Okumuş, üniversitedeki kalite güvencesi çalışmalarının değerlendirileceği geniş katılımlı periyodik toplantıların devam edeceğini söyledi. Bir sonraki YÖKAK dış değerlendirmesinde daha yüksek bir puan almayı hedeflediklerini vurgulayan Prof. Dr. Okumuş, “2026 yılına kadar kurumsal akreditasyon programına dâhil olarak AFSÜ’ye akreditasyon kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu noktada üniversitemizin bütün akademik ve idari birimlerinin kalite güvencesi çalışmalarına aidiyet duygusu içerisinde yaklaşması ve Kalite Koordinatörlüğü ile iş birliğinde çalışması büyük önem taşıyor” diye konuştu.
KISACIK SUNUM YAPTI
Toplantıda AFSÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Öznur Gürlek Kısacık, 2024’ün ilk altı ayında kalite iyileştirme planlamaları kapsamında tamamlanan ve devam eden çalışmalar konusunda bir sunum yaptı. Doç. Dr. Gürlek Kısacık, bir önceki değerlendirme toplantısında alınan kararların önemli bir kısmının akademik ve idari birimler tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, kalite güvencesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin haber ve toplantı tutanakları ile kayıt altına alınarak görünür hâle getirilmesinin önemini vurguladı. Doç. Dr. Gürlek Kısacık, kalite faaliyet planlarıyla tüm birimlerin yıl içinde gerçekleştireceği çalışmaları programladığını belirterek süreçleri izlemek ve iyileştirmek için paydaş katılımına dayalı değerlendirme çalışmalarının kurum genelinde yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti. İyileştirme planlamaları kapsamındaki çalışmaların gerçekleştirilmesinde Kalite Komisyonunun ve Kalite Koordinatörlüğünün akademik ve idari birimlerle iş birliğine açık olmaya devam edeceğini kaydeden Doç. Dr. Gürlek Kısacık, birim özelindeki toplantıların da devam edeceğini sözlerine ekledi.