Bolvadin’de dün çekilen fotoğrafta yer alan görüntüler kamuoyunun gündemine oturdu. Geçtiğimiz yerel seçimlerde en yakın rakibi Fatih Kayacan’ı sandığa gömdüğü bilinen Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı’nın dün Dipev Köyü’nde çeşitli çalışmalar için bulunduğu öğrenildi. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Siper ve yine bir İGM Üyesi olan Ömer Akşahin ile birlikte Ak Parti Bolvadin İlçe Başkanı Hasan Topçu’nun da hazır bulunduğu Dipevler’den yansıyan bir kare fotoğrafın kamuoyunda tek kelime ile “saygısızlık” olarak nitelendirildiği öğrenildi. 

Halkın büyük çoğunluğunun oyunu alan ve Bolvadin’de sevilen başkanlardan bir tanesi olan Derviş Aynacı’nın karşısında Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Topçu’nun ve İGM üyesi Ömer Akşahin’in oturuşları saygısız olarak ifadelendirildi.

En büyük tepkiyi İGM Üyesi Akşahin’in aldığı ifade edilirken Başkan Hasan Topçu’nun da tepkilerin hedefinde olduğu öğrenildi. Bolvadin’de geniş yankı uyandıran saygısızlık iddialarını vatandaşlara sorduğumuzda ise tepkiyle cevap verdiler. Vatandaşlar skandal fotoğraf karesiyle alakalı olarak “Birisi İGM üyesi, diğeri ilçe başkanı olacaklar ama siyasi hoşgörüden ikisi de nasibini alamamış ya da ailelerinden adabı muaşeret noktasında eksik eğitim almışlar. Derviş Başkanı biz seçtik ona orada yapılan saygısızlık Bolvadin halkına yapılmıştır” diyerek tepkilerini ifade ettiler.

KENDİ BAŞKANINA DA SAYGISI YOK

TÜRBE Mİ SATILIK, EV Mİ? TÜRBE Mİ SATILIK, EV Mİ?

İGM Üyesi Ömer Akşahin’in Kayacan döneminden kalma bir siyasi figür olduğu belirtilirken Bolvadin kamuoyunda da pek çok hareketinin hoş karşılanmadığı öğrenildi. İGM’de de pasif bir üye olduğu ve henüz Bolvadin için herhangi bir kazanım elde edemediği bilinen Akşahin’in halkın iradesiyle seçilmiş bir başkan karşısında üslupsuzca oturamayacağını belirten Bolvadinli vatandaşlar Akşahin’e çağrıda bulunarak “Beceremedin istifa et” çağrısında bulundukları öğrenildi.

Akşahin’e yakın kaynaklardan elde edilen kulis bilgilerine göre Akşahin’in istifa konusunda kafasının karışık olduğu öğrenilirken istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu. 

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL //ÖZEL HABER