Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından fakülte öğrencilerinden oluşan “HushHush” müzik grubunun mini konseri ile başlayan törenin açılış konuşmasını, Diş Hekimliği Fakültesi Dönem Birincisi Diş Hekimi Sude Aleyna Çetin yaptı.DHF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil de “Dünün çocukları, bugünün meslektaşları, aramıza hoş geldiniz!” diyerek başladığı konuşmasında, bu sene 75 diş hekimini sağlık camiasına kazandırdıklarını belirterek yeni mezunların koruyucu hekimlik anlamında, toplumun ağız ve diş sağlığına büyük katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.

Bu Başarı (3)

Bireylerin kendi sağlıklarını koruma konusunda bilinçlendirilmesiyle ağız ve diş sağlığı konusunda hasta sayılarının azalmasını arzu ettiklerini belirten Prof. Dr. Evcil, “Uzun bir süreçte gerçekleşebilecek bu bilinçlenme konusunda biz fakülte olarak bir adım attık ve devam da edeceğiz. Bu çalışmanın kahramanı olan bugün mezun ettiğimiz değerli meslektaşlarım, yıl boyunca okulları ziyaret ederek bu çalışmayı başarıyla sonuçlandırdılar, kendilerine teşekkür ediyorum”

Bu Başarı (1)

İLK 10 DA OLMAK BÜYÜK BAŞARI

Türkiye’de toplumun ağız ve diş sağlığını korumaya yönelik atılacak adımlar, nitelikli uzman hekimlere duyulan ihtiyacı her geçen gün arttığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, bu ihtiyacı karşılamak için AFSÜ DHF’de dinamik ve vizyoner bir eğitim müfredatı uygulandığını söyledi.Mezunların gösterdikleri başarıların DHF’nin eğitim kalitesini en güzel şekilde yansıttığına dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, şöyle konuştu: “DUS başarı sıralamasında, Türkiye ve KKTC’deki 91 devlet ve vakıf üniversitesi arasında; köklü pek çok fakülteyi geride bırakarak ilk onda yer almamız, kesinlikle küçümsenmemesi gereken bir başarıdır. Fakültemiz hem eğitim hem de sağlık hizmet sunumu açısından çok hızlı bir gelişim gösterdi. Dolayısıyla tesadüfi olmayan bu başarıda emeği olan bütün mensuplarımızı kutluyorum. Bu başarı yetmez, hedefimiz ilk üç fakülte arasına girmektir” dedi. Dereceye girenlerin başarı belgelerinin verildiği, Dönem Birincisinin mezuniyet kütüğüne ismini çaktığı ve mezunlar sırayla diplomalarını hocalarının elinden aldığı tören, Diş Hekimliği Andının okunması ve kep atma merasimiyle sona erdi.

Bu Başarı (5)

18 ayrı suç kaydı ve hapis cezası ile aranan şahsı jandarma yakaladı! 18 ayrı suç kaydı ve hapis cezası ile aranan şahsı jandarma yakaladı!

Kaynak: FATMA SEDA CAN