Yeşilçam filmlerine senaryo olacak olay Bolvadin’de meydana geldi. İlçede boya ve fayans satışı üzerine faaliyet gösteren küçük bir işletme borçluları karıştırınca ortaya çıkan mağduriyetin sonu karakolda bitti.

Boya ve fayans satışı yapan söz konusu işletme A.T. isimli bir vatandaşa fayans sattığı öğrenildi. Satış sonrası ödenmeyen borcu tahsil etmek isteyen işletme sahibi borcu avukatı vasıtasıyla icraya verdi. İcra avukatı borçlu A.T yerine aynı isim ve soyadına sahip diğer A.T’ye ulaşınca olayın patlak verdiği öğrenildi.

HAK PARTİ Mİ OLUYOR? HAK PARTİ Mİ OLUYOR?

Yanlış kişiye ulaşmakla kalmayan avukatlık bürosunun borçlu olmayan A.T’nin tüm yakınlarını araması ve borç bilgisini vermesi ise borçlu olmayan A.T’nin kendisinin ve akrabalarının kişisel verilerine nasıl ulaştığı merak konusu oldu. Olayda bardağı taşıran son damlanın ise borçlu olmayan A.T’nin önceki çalıştığı kurumun aranmasıyla meydana geldiği öğrenildi. A.T’nin söz konusu işletme ve avukatlık bürosuyla alakalı olarak “Kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi” noktasında yasal işlem başlattığı öğrenildi.

İşletmenin sloganı da çalıntı mı?

Bolvadin’de faaliyet gösteren işletmenin sıklıkla kullandığı “Biz bu şehrin markasıyız” isimli sloganın daha önceden Afyonkarahisar yerelinde hizmet veren saygın bir gıda tedarik firmasının sloganıyla aynı olması ise kamuoyunda “İşletmenin sloganı da mı çalıntı” sorusunu akıllara getirdi.

Kaynak: >> Ali Küçükkartal