‘Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneği ve Cemevi herhangi bir siyasi partinin çalışma ofisi değil gerçek alevi canlarımızın cemlerini yapabildiği bir yer olmalıdır’ diyerek dernek binasının boşaltılmasını isteyen Belediye Başkanı Burcu Köksal, ‘Alevi Vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapılmaktadır ve siyasi saiklerle konunun üzerine gidilmektedir’ dedi

‘GÜLLÜ, ALEVİLER ARASINDA AYRIM YAPIYOR’

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Güllü, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı, Afyonkarahisar’lı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a şikayet etti. Başkan Güllü’ye, Belediye Başkanı Köksal’dan cevap gecikmedi. ODAK’a konuşan Başkan Köksal, ‘Biz öncelikle Sayıştay kararını uyguluyoruz. Ayrıca Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın da ‘Belediyecilik demek, toplumun tüm kesimlerine eşit hizmet götürmek demektir’ sözlerinde söylediği gibi Afyonkarahisar Belediyesi olarak bir ayrımcılığı ortadan kaldırıyoruz. Mustafa Güllü istemediği insanları buraya sokmamaktadır. Alevi vatandaşlarımıza eşit davranmamaktadır’ dedi.

ÜÇ ALEVİ DEDESİ AYRI AYRI ZİYARET ETTİLER

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kendisini üç Alevi Dedesinin ayrı ayrı ziyaret ettiklerini de belirterek, ‘Onlar Mustafa Güllü’nün tavır ve davranışlarından şikayetçiler. Bu binaya Mustafa Güllü’nün sevmediği insanları sokmadığını söylediler. Biz herkese eşitiz. Alevi vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapanlara karşıyız. Burası her hangi bir derneğe değil, tüm Alevilere açık olmalıdır. Hatta biz Belediye olarak burada iki personel görevlendirerek hem burasının temizliğinin yapılmasını, hem de sürekli açık hale getirilmesi için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. Toplumun her kesimine hizmet etmek bizim ilkemizdir. Hiç bir ayrım yapmıyoruz, sadece ayrımcılık yapanlara karşıyız’ dedi.

‘SAYIŞTAY KARARLARINI UYGULUYORUZ’

Başkan Köksal kendilerinin Sayıştay kararlarını uyguladıklarını ve bu kararları uygulamak durumunda olduklarını da kaydederek, ‘Sayıştay hiç bir derneğe bina tahsisinin yapılmaması konusunda karar verdi. Bizde bunu uyguluyoruz. Emlak Müdürlüğüne atadığım Onur Bey şimdi tüm Belediye Mülkleri ile ilgili çalışmalarını yapmakta. Peyder pey o çalışmalara göre tüm mülklerden tahsisleri kaldırmaya başladık. Dernekler, Belediye mülklerinden ancak kiralama yoluyla istifade edebilirler. Bunun yolu da açık ihale yöntemiyle yapılır’ dedi. Bakan Göktaş’ın, ‘Belediyecilik herkese eşit hizmet etmek, hukuk güvencesini korumaktır’ sözlerine de atıfta bulunan Başkan Köksal, ‘Bizde işte bunun için gereğini yapıyoruz’ dedi.

AÇIK İFTİRA! AÇIK İFTİRA!

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER / SAFİYE KALENDER