Bilge Zobu, "Kapıcılar Kralı", "Baba Bizi Eversene", "Ah Güzel İstanbul", "Tosun Paşa" ve "Hababam Sınıfı" gibi unutulmaz Türk filmlerinde yer almıştır. Hem tiyatroda hem de sinemada sergilediği performanslarla hafızalarda yer edinmiş bir sanatçıdır.

Bilge

Engelleri aşıp ikinci şiir kitabını yazdı Engelleri aşıp ikinci şiir kitabını yazdı

Bilge Zobu'nun tiyatroya olan ilgisi, 1956 yılında Cep Tiyatrosu'nda "Bir Evlenme" adlı oyunla başladı. Tiyatro kariyerine Adana Şehir Tiyatrosu'nda devam ettikten sonra, 1958 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'na katıldı. 2006 yılında emekli olmasına rağmen, konuk oyuncu olarak sahnelerde yer almaya devam etti.

LÜKÜS HAYAT'TAN SİNEMAYA

Bilge Zobu, 1984-1985 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nda sahnelenmeye başlanan ve 25 yıl boyunca aralıksız devam eden "Lüküs Hayat" adlı oyunun değişmeyen isimlerinden biri olarak büyük bir başarıya imza attı. Tiyatrodaki başarısının yanı sıra, Zobu, birçok sinema ve televizyon filminde de rol almış ve seslendirme yapmıştır.

AİLE YAŞAMI

Bilge Zobu, evli ve bir oğlu vardır. Eşi vefat etmiştir. Sanat dünyasında bıraktığı izler ve katkılar, onu daima hatırlanacak bir isim yapmaktadır.

Kaynak: Mustafa Dadak