Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurulu, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilerek kentin önemli isimlerini bir araya getirdi. Toplantıya Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kamu kurumlarının, siyasi partilerin, odaların, derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

112 PERSONELİ VE YARALI YAKINI İHA MUHABİRİNE ENGEL OLDU! 112 PERSONELİ VE YARALI YAKINI İHA MUHABİRİNE ENGEL OLDU!

Whatsapp Görsel 2024 06 25 Saat 14.28.45 Aa4Eb2F6

Başkan Burcu Köksal, açılış konuşmasında, Afyonkarahisar Belediyesi'nde Kent Konseyi'nin kuruluş sürecine değindi ve 1998 yılında Yerel Gündem 21 Sürdürülebilir Kalkınma Projesi'yle başladığını belirtti. Köksal, 3 Temmuz 2005 tarihli ve 5393 sayılı belediye kanununun yedinci maddesiyle, belediyelerde kent konseyi kurulmasının zorunlu hale geldiğini ifade etti. Kent konseylerinin, merkezi yönetim, yerel yönetim, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla buluştuğu, kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının ve vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde tartışıldığı demokratik yapılar olduğunu vurguladı. Köksal, kent konseyinin kapsayıcı olma ilkesine dayalı olduğunu ve bir kentin büyük buluşma arenası olarak hizmet ettiğini belirtti.

Balaaaa

Konuşmanın ardından Genel Kurul Divan Başkanlığı'na Mine Ayözen, Divan Başkan Yardımcılığı'na Yusuf Budak ve Divan Katipliği'ne Başak Nakilcioğlu oy birliğiyle seçildi. Toplantıda ayrıca Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu seçimi yapıldı. Yürütme Kurulu’na Necla Can, Hakan Erdoğan, Dide Bolca, Serhat Öztürk, Kemal Baykara, Başak Nakilcioğlu, Zafer Genç, Ferbun Sümer, Yusuf Budak, Bekir Koçak ve Mine Ayözen seçildi.

Whatsapp Görsel 2024 06 25 Saat 14.34.38 01E256F9Ggsgsgsgds

Genel Kurulda yapılan oylama sonucunda, Ahmet Akkent Kent Konseyi Başkanlığı'na seçildi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN- MUSTAFA DADAK