Yıllardır görüştüğü bir arkadaşının evine misafirliğe giden Şerife A., sohbet ederken camı açmak istediği sırada arkadaşının 14 yaşındaki kedisinin saldırısına uğradı. Kedinin ani saldırısı karşısında neye uğradığını şaşıran Şerife A.'ya yardım etmek isteyen arkadaşı da kedinin hedefi oldu. İki kadın, kedinin pençe darbeleri ve ısırıkları nedeniyle yaralandı.

Resmi gazete yayınlandı: 16 ilin valisi değişti! Resmi gazete yayınlandı: 16 ilin valisi değişti!

Kedinin Saldırısı ve Hastane Süreci

Kedinin saldırısından güçlükle kurtulan Şerife A. ve arkadaşı, evden dışarı çıkarak ambulans çağırdı. Hastaneye kaldırılan kadınların yaralarına pansuman yapıldı ve tedbir amaçlı kuduz aşısı vuruldu.

Besle kargayı oysun gözünü!

Olayı anlatan Şerife A., yıllardır arkadaşının evinde beslenen kedinin daha önce böyle bir saldırganlık göstermediğini belirterek, “Arkadaşımda oturmuş çay içiyorduk, kedi de sandalyede oturuyordu. Aramızda masa vardı, arkadaşım ‘perdeyi açar mısın’ dedi. Sandalyenin üzerinden bir anda uçar gibi üzerime enseme atladı. Kolumu, sırtımı falan ısırdı. Arkadaşım beni kurtarmaya çalışırken bu sefer ona saldırdı. 14 yaşında yıllardır kendi besliyor bir de. O da korktu, ben de korktum," dedi.

Kedinin Veterinere Götürülmesi

Hastaneden döndüklerinde, kedinin veteriner tarafından sakinleştirici iğne vurularak götürüldüğünü belirten Şerife A., “O kedi evde olsa o eve girmemiz mümkün değil. İçine canavar kaçmış gibi, kaplan gibi, vampir gibi atladı. Ben artık kedinin olduğu yere yaklaşmaya korkuyorum" ifadelerini kullandı.

Besle kargayı oysun gözünü!

''Beni seveceksin' diyor''

Kedileri sevmesine rağmen yaşadığı olay sonrası kedi fobisi oluştuğunu belirten Şerife A., "Mahallede kediler var ama evde kedi beslemem. Onlara her gün yiyecek, mama veriyordum. Bugün dedim ki ‘Bugün size yiyecek yok, siz nankörsünüz. Biriniz gelir atlar üstüme gözümü oyarsınız’ dedim. Ben kedileri severim, bütün sokak hayvanlarını besliyorum. Hatta köpekler beni gördüklerinde ‘beni seveceksin’ diyor, ben sırf onlar için tavuk alıp pişiriyorum, onlara götürüp yediriyorum. Ben böyle bir insanım ama bu kedi beni niye sevmedi, saldırdı, ben onu anlamadım. İlk defa oldu. Doktorlar, yaşlandığı için hayvanların beyninde sulanma olduğunu, kısırlaştırma yapılmadığı için agresifleşip saldırganlaştığını söylüyor" dedi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ