Mısıroğlu, mesajında ​​29 Ekim 1923'ün bağımsızlığı olan özlemin ve milli egemenlik sevdasının başlangıcı olduğunu belirterek, “Cumhuriyetin bayrağıyla birlikte milletimiz, özgürlük ve özgürlük gibi evrensel değerlere kavuşmuş, modern yaşamına adım atmıştır. Yüce Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir görerek Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmak onu Türk'ün evladının görevidir” dedi.

Cumhuriyetin kolay kazanılmadığını hatırlatan Mısıroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir mücadele ve kararlılığının eseri olduğunu ifade etti. Atatürk ve silah arkadaşlarının, aziz şehitler ve gazilerin verdikleri destansı mücadelelerle Cumhuriyeti Türk milletine armağanlar dile getirerek, “Cumhuriyet sayesinde milletimiz bağımsız, özgür ve güven içinde bir yaşam sürüyor” dedi.

Yeteneğini Diş Hekimi Fark Etti Yeteneğini Diş Hekimi Fark Etti

Cumhuriyetin bilgilerinin ve gelecek nesillere aktarımın ayrıntılarının olduğunu vurgulayan Mısıroğlu, “Atalarımızın bize bıraktığı bu değerli miraslardan çıkmak ve onu korumak hepimizin en büyük sorumluluğudur. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN