Sektörün gelişimini ve geleceğini şekillendirme misyonuyla kurulan birlik, hem ülkemizde hem de küresel ölçekte emlak sektöründe güçlü bir aktör olmayı hedefliyor.

TEDB’nin çalıştayına Birlik Başkanı Hakan Akçam, Türkiye Parlamenter Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, eski Ticaret ve Sanayi Bakanı Ali Coşkun, çok sayıda akademisyen, üst düzey yönetici ve milletvekilleri katıldı. Anıtkabir ziyaretiyle başlayan etkinlik, mozoleye çelenk bırakılmasının ardından CPAnkara Hotel’de gerçekleştirilen lansman ve çalıştay ile devam etti. Bu özel buluşmada, emlak sektöründeki güncel sorunlar, yenilikler ve geleceğe dönük düzenlemeler masaya yatırıldı.

Tüm Emlak Danışmanları Birliği Başkanı Hakan Akçam, çalıştayda yaptığı konuşmada, birliğin misyonunun sadece bugünün ihtiyaçlarına cevap vermekle sınırlı olmadığını belirtti ve ekledi: “Biz geleceği şekillendiren bir merkeziz.”

TUSAŞ’A YAPILAN TERÖR SALDIRISINI KINAMA

Sözlerine 23 Ekim’de Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ’a gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak başlayan Başkan Akçam, "Şehit olan 5 kahramanımıza Allah’tan rahmet, yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyorum,” diyerek, bu tür saldırılara karşı toplumun dayanışma içinde durmasının önemini vurguladı.

TEDB’NİN KURULUŞ AMACI VE VİZYONU

Birliğin Cumhurbaşkanlığı kararıyla resmiyet kazandığını belirten Akçam, Cumhurbaşkanı'nın emlak sektörüne verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sunarak, TEDB’nin amaçlarının sadece ulusal değil, küresel ölçekte emlak sektörüne yön vermek olduğunu ifade etti. "Biz yalnızca bir meslek örgütü değiliz, sektörü yeniden tanımlayan bir güç merkeziyiz,” diyen Akçam, Türkiye’de emlak sektörünü sıfırdan inşa ettiklerini ve dünyaya yeni bir model sunduklarını belirtti.

Akçam, TEDB’nin sınırları çizilmiş bir meslek örgütü olmanın ötesine geçerek, gayrimenkul danışmanlığı alanında standartları yeniden oluşturmak için çalıştıklarını vurguladı. Emlak sektöründe uluslararası bir perspektifle ilerlediklerini ifade eden Akçam, "Amacımız; Türkiye'yi bu alanda kuralları koyan bir ülke haline getirmek. Artık gayrimenkul sektörü bizim elimizde yeniden inşa edilecek,” diye ekledi.

TÜRKİYE, GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ OLACAK

Rektör Okumuş yürekleri dağladı! Rektör Okumuş yürekleri dağladı!

Akçam, TEDB’nin misyonunun sadece sektördeki hukuki hakları savunmak değil, aynı zamanda ekonomik destek sağlamak ve toplumsal birlikteliği korumak olduğunu söyledi. Ayrıca, geleceğin gayrimenkul sektörünü TEDB çatısı altında inşa edeceklerini belirtti. "Türkiye artık sadece bir oyuncu değil, kuralları koyan ülke olacak. İş birliği yapanlar kazanacak, karşısında duranlar ise tarihin tozlu sayfalarında kalacak,” ifadelerini kullanan Akçam, TEDB’nin değişimin adresi olduğunun altını çizdi.

Cumhuriyetin 2071 hedeflerine değinen Akçam, emlak sektörünün bu hedeflere katkı sunacağını ve yeni neslin bu dinamizmi TEDB ile yaşayacağını vurguladı. Çalıştay sonunda Akçam, desteklerini esirgemeyen Akbank Genel Müdürlüğü ve Akbank Maltepe Şubesi'ne teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

TEDB’nin bu ilk çalıştayı, Türkiye emlak sektörüne yeni bir soluk getirme amacını taşıyor ve sektörün yeniden şekillenmesi için önemli bir başlangıç olarak görülüyor. TEDB, bu misyonla ülkenin gayrimenkul sektöründe dünya çapında söz sahibi olmasını amaçlıyor.

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevine Hayri Akduman atandı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ