Mehmet Emin Güzbey, Belediye Başkanı Burcu Köksal’a 21B ihale süreciyle ilgili sorular yöneltti. Köksal, maliyetlerin düşürüldüğünü ve belediye bütçesinin verimli kullanıldığını vurguladı: "Net olarak ortaya koyduk biz. Bize daha önceki ihalede teklif edilen bedelleri daha düşük fiyata ihale ettik. Yani maliyeti mümkün mertebe aşağı çektik. Bu para Afyonlunun parası, Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin bir kuruşunu dahi çar çur ettirmeden, en ucuz maliyetle en iyi şekilde bu hizmeti gerçekleştiriyoruz."

ZAMLI MAAŞ ÖDEMELERİ

Mehmet Emin Güzbey'in zamlı maaşların ne zaman ödeneceği sorusuna, Köksal, Temmuz 15 itibariyle zamlı maaşların ödenmeye başlayacağını belirterek, “Temmuz 15 itibariyle zamlı YÜNTAŞ işçilerine vaat ettiğimiz maaş ödenmeye başlıyor. Diğer kadrolu işçilerin maaşları da son derece düşüktü. Onunla ilgili ek protokol yaptık. Haziran itibariyle onların maaşları yükselmeye başlandı. Hem kadrolu işçilerimiz hem de YÜNTAŞ’ta çalışan işçi arkadaşlarımız 15 Temmuz itibariyle söz verdiğimiz maaşları almış olacaklar."

TEBRİK ZİYARETİ ALMADIM

Mehmet Emin Güzbey, AK Parti milletvekillerinden tebrik alıp almadığını sorduğunda, Başkan Köksal, AK Parti grubundan tebrik almadığını ifade ederek, “Hayır, AK Parti grubundan hiç kimse aramadı da tebrik için de gelmedi. Sadece Mehmet Zeybek’ten devir aldığımda Sayın Zeybek tebrik etti. Bir de Burhanettin Çoban geçtiğimiz hafta tebrik ziyaretinde bulundu ve Abdullah Kaptan seçildikten sonra gelip tebrik ziyaretinde bulundu. Onun dışında AK Parti Milletvekillerinden herhangi bir tebrik ziyareti almadım" dedi.

Bugün Hava Nasıl Olacak? Plan Yapanlar Dikkat Bugün Hava Nasıl Olacak? Plan Yapanlar Dikkat

Başkan Köksal, ilk 100 günlük dönemde yapılan çalışmaları ve gelecekteki projeleri değerlendirerek, Afyonkarahisar için en iyi hizmeti sunmaya devam edeceklerini ifade etti. Köksal, vatandaşların taleplerine duyarlı olduklarını ve şehrin gelişimi için titizlikle çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN