Başkan Karataş, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın (SAV) yeryüzünü şereflendirdiği bir Mevlid Kandili'ne daha ulaşmanın mutluluğu içindeyiz. Bu rahmet gecesinin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbimden diliyorum. Yaşamı boyunca Peygamber Efendimiz (SAV), adaleti, hoşgörüsü, merhameti ve güzel ahlakıyla tüm insanlığa örnek olmuştur."

"Onun Mesajlarını Anlamalı ve Hayatımızda Tatbik Etmeliyiz"

Başkan Karataş, Peygamber Efendimiz’in (SAV) hayatı boyunca insanlığa sunduğu mesajların önemine dikkat çekerek, bu değerleri anlamanın ve yaşama geçirmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Karataş, mesajında şunları kaydetti: "Mevlid Kandili olarak idrak ettiğimiz bu mübarek günde Peygamber Efendimiz’in (SAV) sözleriyle ve davranışlarıyla bizlere vermiş olduğu mesajları anlamalı ve hayatımızda tatbik etmeliyiz. Yüce dinimiz İslam’ı bizlere öğreten, adalet, merhamet, hikmet ve muhabbet peygamberi Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın dünyaya teşrifinin sene-i devriyesini idrak ederken, O’nu daha iyi anlamaya ihtiyacımızın olduğu zamanları yaşamaktayız."

Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi! Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi!

Filistin ve Doğu Türkistan'daki Zulme Dikkat Çekti

Başkan Karataş, ayrıca mesajında, dünyanın dört bir yanında zulüm gören Müslümanlar için dualar ettiğini belirterek, özellikle Filistin ve Doğu Türkistan’daki mazlum halklara dikkat çekti: "Mevlid Kandili’nin, vatanımızın huzur ve mutluluğuna, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın her yerinde zulüm gören bütün Müslümanların ve mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum." Son olarak Karataş, tüm Afyonkarahisar halkının ve İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik etti.

Kaynak: FATMA SEDA CAN