2002 yılından bu yana ulaştırma alanında büyük yatırımlar yapıldığını belirten Uraloğlu, Asya ile Avrupa'yı birleştiren İpek Demiryolu Projesi'nin önemine dikkat çekti. Bu proje sayesinde iki kıta arasında güvenli, ekonomik ve iklim açısından elverişli bir demir yolu koridoru oluşturulduğunu vurgulayan Uraloğlu, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı ile bu sürecin önemli bir adım attığını ifade etti.

Afyon’da İlahiyat Fakültesi’nde tanıtım standı açıldı! Afyon’da İlahiyat Fakültesi’nde tanıtım standı açıldı!

"HALKALI-KAPIKULE HATTI, AVRUPA'YA BAĞLANTIMIZI GÜÇLENDİRECEK"

Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı'nın özellikle Çerkezköy-Kapıkule kesiminde saatte 200 kilometre hız kapasitesi sağlayacak şekilde inşa edildiğini belirtti. Bu hattın Avrupa Birliği'ne bağlantı sağlayacağını ve İpek Demiryolu Projesi'nin önemli bir halkasını oluşturacağını söyledi.

KAPIKULE-ÇERKEZKÖY ETABI 2025 YILINDA TAMAMLANACAK

Projenin en uzun etabı olan Kapıkule-Çerkezköy hattında yüzde 88 fiziki ilerleme sağlandığını belirten Uraloğlu, bu kısmın 2025 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını söyledi. Ayrıca, proje kapsamında birçok tünel, viyadük ve köprü yapımının büyük oranda tamamlandığını belirtti.

HALKALI-ISPARTAKULE ETABINDA YÜZDE 69 İLERLEME

Halkalı-Ispartakule hattında ise tünel kazı çalışmalarının yüzde 96'sının tamamlandığını ifade eden Uraloğlu, bu hattın Çerkezköy-Kapıkule bağlantısıyla İstanbul'u Avrupa'ya bağlayacağını ve Trans-Avrupa Ulaşım Ağı'na entegre edeceğini söyledi.

DEMİRYOLU AĞI GENİŞLİYOR

Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde demir yollarının öncelikli bir sektör olarak ele alındığını ve demir yollarında yeni bir çağ başlatıldığını ifade etti. Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yanı sıra Ankara-İzmir, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep gibi birçok hızlı tren hattı üzerinde de çalışmaların sürdüğünü belirtti.

AB İLE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nin, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki iş birliğinin önemli bir yapı taşı olduğunu vurguladı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte ticaretin artacağını ve bölge halkına büyük ekonomik katkılar sağlayacağını belirtti.

Kaynak: AA