Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten’in ev sahipliğinde yapılan açılış törenine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Fatih Topuz, İYİ Parti Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, İkmal ve Garnizon Komutanlığından Piyade Albay Semih Koç, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, il protokolü, Oda ve Borsa Başkanları, ATSO Yönetim Kurulu, Meclis, Meslek Komitesi, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulluları üyeleri, ATSO üyeleri, spor oyunlarının sponsorları ve yarışmacılar katıldı. ATSO Başkanı Hüsnü Serteser 18. ATSO Spor Oyunlarının açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında Serteser, “2006 yılında başlayan ve geleneksel hale getirdiğimiz ATSO Spor Oyunlarımızın 18’incisini, 102. yılını kutladığımız Zafer Haftası’nda düzenlemekten duyduğum gurur ve mutluluk ile sözlerime başlamak istiyorum. ATSO Spor Oyunlarımızda her yıl yenilikler yaparak oyunlarımızı daha ileriye taşımak ve ülke genelinde tanınır bir marka haline getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl spor oyunlarımızda yeşil dönüşüm ve yeşil mutabakata dikkat çekmek için İKLİM temasını kullandık. Spor oyunlarımız sürerken belli şartları yerine getiren İklim Temasına en uygun 3 firmayı da oyunlarımızda seçmiş olacağız. Oda-Borsa camiasının en uzun soluklu spor oyunu organizasyonu olan ATSO Spor Oyunları, üyelerimizin ve ilimizdeki kurum temsilcilerinin dostluk ve rekabeti bir arada yaşamasına, aynı zamanda tanışıp kaynaşmasına da vesile oluyor”

Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi! Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi!

1200’ÜN ÜZERİNDE KATILIM

Serteser, “Bu yıl futbol, basketbol, voleybol, halat çekme, penaltı, bilek güreşi, dart, bovling, hedef vurma, tavla, satranç, masa tenisi, ayak tenisi, kort tenisi, ayran içme, denge çubuk, ok atma, bocce, 100 metre koşu, 400 metre koşu ve uzun atlama olmak üzere 21 branşta yarışmalarımız olacak. Yaklaşık 1,5 ay sürecek ATSO Spor Oyunlarımızda bu yıl takım branşlarımızda 74 takım ve tüm oyunlarda ise 1.200’ün üzerinde sporcumuz yer alacak olup, ATSO Spor Oyunları tarihinin en yüksek katılımı olacak. Buradan oyunlarımıza ilgi gösteren tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Biraz sonra ATSO Spor Oyunlarımızın klasiği olan iş dünyası-kamu halat çekme yarışmasını düzenleyeceğiz. Büyük rekabetin olduğu halat çekme yarışmamızı genellikle kamu tarafı kazandı. Tabi ki sonuç ne olursa olsun biliyoruz ki kazanan her zaman hepimizin topyekûn birlikteliği olacak. ATSO Spor Oyunlarını üyelerimizin katkı ve katılımları, kamu kurumlarımızın iş birliği ile düzenliyoruz. Afyonkarahisar Valiliğimiz, Afyonkarahisar Belediyemiz başta olmak üzere, ana sponsorumuza, etkinlik sponsorlarımıza, elmas, platin, altın ve gümüş sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 102 YIL ÖNCE YAZILAN DESTAN

Açılış töreninde konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal konuşmasında; “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen bu önemli organizasyon, sadece bir spor etkinliği olmanın ötesinde, şehrimizdeki dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunun en güzel örneklerinden biridir.  102 yıl önce bu topraklarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından yazılan destan, milletimizin azmini ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Bugün burada bir araya gelen sporcularımız, o ruhu yaşatarak hem zaferimizi anıyor hem de gelecek nesillere sporun birleştirici gücünü aktarıyorlar. Sporun birleştirici gücü, farklı sektörlerden, farklı yaş gruplarından insanları bir araya getirerek dostluk bağlarını güçlendirir, sağlıklı ve dinamik bir toplumun inşasında önemli bir rol oynar. Bugün burada, rekabetin yanı sıra fair-play ruhunu da yücelten sporcularımızla bir aradayız. Afyonkarahisar Belediyesi olarak, sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. Bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen ATSO’ya, tüm katılımcılara ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Sporcularımıza başarılar diliyor, bu coşkulu haftanın hepimize zafer ruhunu yeniden hatırlatmasını temenni ediyorum. Zaferimizin ışığında, sporun ve dostluğun kazandığı bir hafta olsun”

EN BÜYÜK ORGANİZASYON

Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal’dan sonra Afyonkarahisar İYİ Parti Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun kürsüye gelerek ATSO Spor Oyunları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Milletvekili Olgun, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği spor oyunlarına öncelikle hepinize hoş geldiniz. Saygılarımı sunuyorum. Hepimizin bildiği gibi bugün 18’incisi kutlanan spor oyunları bölgemizde ve Odalar arasındaki en büyük organizasyondur. Bu organizasyonun gençlerimize ve spora etkisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’’ sözüyle sporun insan zihnindeki etkisi ve vurgusuyla özdeşleşmektedir. Bu nedenle bu organizasyonun amacı bölgemizde spor kültürünü geliştirmek ve gençlerimizi spora teşvik etmektir. Yine organizasyonda amatör ve profesyonel sporculara açık olduğu bildirilmekte. Bu sebeple bölgemizde 102. yılını kutladığımız büyük Taarruz Zaferimizin bu gününde bu organizasyonu gerçekleştiren başta Sayın Yönetim Kurulu Başkanımız Hüsnü Serteser ve Meclis Başkanımız Mustafa Ali Çelikten olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm sporculara başarılar diliyor, hepinize tekrar saygılarımı sunuyorum”

TÜM TAKIMLARA BAŞARILAR

Açılış töreninde son konuşmacı olarak kürsüye teşrif eden Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Fatih Topuz, 18. ATSO Spor Oyunları ile ilgili konuşmalarını gerçekleştirdi. Topuz konuşulmalarında “Sayın Valimizin kayınpederinin vefatının dolayısıyla sözlerime başsağlığı dileklerimi ileterek başlamak istiyorum. Öncelikle tekrar Zafer Haftamızı tebrik ediyorum. Zafer Haftası dolayısıyla, vatandaşlarımızın da büyük bir katılımıyla, ilimizde, gerçekten dolu dolu etkinlikler gerçekleşti. Bugün burada ATSO’nun 18’inci geleneksel müsabakaları düzenlenecek. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Bu tür organizasyonların sporda dostluğa, barış ve kardeşliğe katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Tüm ilimizde ve Türkiye’de birlik beraberlik temennisiyle, Zafer Haftası dolayısıyla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, şükranla yâd ediyorum. Programda emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

SPONSORLARA TEŞEKKÜR ŞİLTİ

Açılış konuşmalarının ardında tüm protokol üyelerinin ve katılımcıların takip ettiği 100 metre ve 400 metre koşu müsabakalarının final etapları yapıldı. Programın devamında ATSO Spor Oyunlarının etkinlik sponsorları olmaları dolayısıyla Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Fatih Topuz’a ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal’a teşekkür şiltleri ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten tarafından takdim edildi. ATSO Spor Oyunlarının başlangıcını simgeleyen Halat Çekme yarışmasına geçildi. Tüm protokolün yer aldığı ve kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları taraflarının yarıştığı halat çekme yarışmasını kamu tarafı kazandı ve 18. ATSO Spor Oyunları başlamış oldu. Protokol üyelerinin ok atma ve penaltı yarışmalarına katılımlarının ardından 18. ATSO Spor Oyunlarının açılış töreni sona erdi.

Kaynak: FATMA SEDA CAN