Türkiye'de 6 ayda verilen yatırım teşvik belgelerinde imalat sektörü başı çekti! Türkiye'de 6 ayda verilen yatırım teşvik belgelerinde imalat sektörü başı çekti!

Araç sahipleri beklenmedik ÖTV ve MTV yol borçlarından korunmaları konusunda uyarılırken, araç sahiplerinin de bu uyarılara dikkat etmeleri gerektiği kaydedildi. Bu çerçevede belirli kurallara uymamanın ek MTV cezalarıyla sonuçlanabileceği kaydedildi. Milyonlarca araç sahibine bu konuda önemli bir hatırlatma gönderilerek, ÖTV ve MTV muafiyetlerine başvururken uymaları gereken kurallara uymamaları halinde ağır cezalarla karşılaşacakları belirtildi.

FARKLI İLDE BULUNDU ANDA CEZA UYGULANACAK

Ayrıca, örneğin engelli plakalı bir aracın sahibiyle aynı durumda olması gerektiği, bu kurala uyulmaması durumunda araç sahibini beklenmedik MTV sorumluluğuna maruz bırakabileceği vurgulandı.

Engelli bir kişinin birinci derece akrabaları olan eşi, çocukları, anne ve babası gibi yakınlarının kullanabildikleri bilinirken ikinci ve üçüncü derece akrabaların araç kullanmasının yasak olduğu; Engelli kişinin adına kayıtlı plaka başka bir eyalette bulunuyorsa da cezalar uygulanacağı aktarıldı.

5 YIL BEKLENMESİ GEREK!

Engelli kişiler araç satın alırken %26,3 ÖTV indirimi ve %15,24 KDV indiriminden yararlanabilecek olup, satın aldıkları aracı satabilmek ve süresi dolmadan satmak için en az 5 yıl beklemeleri gerekmektedir. Mali borçlar ve cezalar ciddi sonuçlar doğurabilir.

Kaynak: GAMZE KOÇAK