Teröristler, ticari bir taksiyle TUSAŞ tesislerinin nizamiyesine yaklaşarak çevreye ateş açtı. Saldırıda 5 vatan evladı şehit düştü, 22 kişi ise yaralandı. Millet şehitlerine ağlarken, teröristlerin hain saldırısında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ

Afyonkarahisar'daki zincirleme kazada hayatını kaybeden J.Asb. Ali Durgut kimdir? Afyonkarahisar'daki zincirleme kazada hayatını kaybeden J.Asb. Ali Durgut kimdir?

Zahide Güçlü (37) - TUSAŞ'ta makine mühendisi

Cengiz Coşkun - TUSAŞ kalite kontrol görevlisi

Hasan Hüseyin Canbaz - TUSAŞ teknisyeni

Atakan Şahin Erdoğan - Güvenlik görevlisi

Murat Arslan - Taksi şoförü

Acılı Ailelerden Duygusal Açıklamalar

Saldırıda ilk şehit düşen isimlerden biri, teröristlerin olay yerine gitmek için kullandığı taksinin şoförü Murat Arslan oldu. Arslan'ın babası Mahmut Arslan, yaşadığı acıyı şu sözlerle ifade etti: "Oğlumu sırtından vurup bagaja koymuşlar. Oğlum, duraktan müşteriyi alıp gitmiş, hainler arabamıza binmişler."

DOĞUM GÜNÜ ACISI

37 yaşındaki makine mühendisi Zahide Güçlü, doğum günü olan gün çiçek almak için nizamiyeye giderken hain saldırının ortasında kaldı. Yaralı olarak kaldırıldığı Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BOYNU BÜKÜK EVLAT KALDI

TUSAŞ Kalite Kontrol Görevlisi Cengiz Coşkun, Sivas’ın Divriği ilçesinden Ankara’ya yerleşmiş bir ailenin evladıydı. Diş hekimi eşi ve Alaz isimli bir çocuğu bulunan Coşkun, saldırı sırasında ağır yaralandı ve hastanede hayatını kaybetti.

ŞEHİT GÜVENLİK GÖREVLİSİ ATAKAN ŞAHİN ERDOĞAN

Saldırıda şehit olan güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan’ın Sincan’daki evine Türk bayrakları asıldı. Erdoğan'ın cenazesi, ikindi namazının ardından Cimşit Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

KONYALI ŞEHİT HASAN HÜSEYİN CANBAZ

TUSAŞ teknisyeni Hasan Hüseyin Canbaz da saldırıda hayatını kaybedenler arasındaydı. Konyalı Canbaz'ın cenazesi, Ankara'da defnedilecek.

Türkiye, terörün hain yüzü karşısında bir kez daha şehitlerine ağlarken, birlik ve beraberlik mesajları vermeye devam ediyor.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ