Gaziantep'te yaşayan Abdurrahman Cüneyd, 2022 yılında Karşıyaka Gençlik Spor Kulübü'nün seçmelerini kazandı. Ancak futbolcu lisansı çıkarabilmek için gerekli resmi evrakları sağlayamayan Cüneyd, Türk vatandaşı olan kuzeni Hüseyin Leyla'nın kimliğini kullanarak lisans aldı. Bu sahte kimlik bilgileriyle Karşıyaka Gençlik Spor Kulübü'nde oynamaya başladı.

ŞAMPİYONLUK GOLÜNÜ ATTI ANCAK KİMLİK SAHTEKARLIĞI ORTAYA ÇIKTI

Hareket Ordusunun 115 yıl önce sıktığı kurşunlar şimdi temizleniyor! Hareket Ordusunun 115 yıl önce sıktığı kurşunlar şimdi temizleniyor!

Bir süre sonra Karkamış Barak Spor Kulübü'ne transfer olan Abdurrahman Cüneyd, burada sezon boyunca 18 maçta forma giydi ve attığı 10 golle takımına büyük katkı sağladı. Karkamış Barak Spor, en yakın rakibi Gazikent Spor Kulübü ile 26 Haziran'da oynadığı son maçta Cüneyd'in de gol attığı karşılaşmayı 2-0 kazanarak 49 puanla şampiyon oldu ve Süper Amatör Ligi'ne yükseldi.

İTİRAZ SONRASI 3 PUAN SİLİNDİ, ŞAMPİYONLUK GİTTİ

Gazikent Spor Kulübü, Abdurrahman Cüneyd'in farklı bir kimlikle lisans çıkardığını belirterek Türkiye Futbol Federasyonu'na itirazda bulundu. İtiraz sonucunda Amatör Futbol Disiplin Kurulu Tahkim Kurulu, Karkamış Barak Spor'un 3 puanını sildi ve son maçı 3-0 mağlup saydı. Ayrıca Abdurrahman Cüneyd’e 24 resmi maçtan men cezası verildi.

TAHKİM KURULU'NA YENİ İTİRAZ

Karkamış Barak Spor, bu karar üzerine Tahkim Kurulu'na başvurdu. Kulüp, futbolcunun lisansını çıkaran tarafın farklı bir kulüp olduğunu ve sezon boyunca herhangi bir uyarı veya itiraz gelmediğini belirterek, şampiyonluklarının geri alınamayacağını savundu. Şimdi gözler, Tahkim Kurulu'nun vereceği karara çevrildi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ