Ege Maden İhracatçıları Birliği ev sahipliğinde Batı Akdeniz İhracatçıları Birliği, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği katkıları ile bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen “Hayatımız Maden Çalıştayı” Afyonkarahisar Korel Termal Otel'de gerçekleştirildi. Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, 2017 yılında başlatılan çalıştayda sektör temsilcileri ile kamu kurumlarımızı bir araya getirdiklerini söyledi.

Yurdunuseven: “Türkiye yüzyılını öğretmenlerimizle inşa ediyoruz” Yurdunuseven: “Türkiye yüzyılını öğretmenlerimizle inşa ediyoruz”

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Sektörün ihtiyaçlarını çözüm önerilerini derinlemesine konuşulacağını ifade eden Alimoğlu, “Çalıştayda maden mevzuatı sürdürülebilir madencilik algısı sektörün geleceği ve kritik madenler konuları üzerinde görüşeceğiz. Hayatımızın her alanında olduğu gibi varlıkları ile sektörü de ileri taşıyan kadınlarımızın sektördeki yerini konuşacağız. Ülkemiz zengin maden yatakları ve dolaylı olarak ihracata katkı sağlıyor. Türkiye 80’ene yakın madeni ihraç ediyor madenlerimiz diğer sektörlere ham maddeler olarak da ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Maden sektörü olarak 2022 yılında 6,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Önce insan sonra çevre daha sonra maden moddosu ile sürdürülebilirliğimizi artırmaya devam edeceğiz” dedi.

YORULMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Ege Maden İhracatçıları Birliği olarak göreve geldiğimiz 2022’den bu yana sektörümüz için yorulmadan devam ediyoruz” diyen Alimoğlu, “Sektörün tanıtımı için söz konusu fuarlara katılım sağlıyor, gerekse ticaret ve alım heyeti organizasyonları gerçekleştiriyoruz. UR-GE projemiz yeni dönem  doğaltaş pazarlama ve strateji geliştirme doğaltaş madenciliği ve iş kazalarına yönelik Avrupa Birliği Projesi Amor Doğaltaş Proje ve tasarım yarışması ve cevherimiz sensin projesiyle ihracatta katma değer yaratıyor. Bugün burada sektöre verdiğimizi bir tutmanın mutluluğunda paylaşıyoruz.”

EN BÜYÜK İHTİYAÇ TABİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI KURULMASI

“Hayatımız Maden Çalıştayı”nı mermerin Başkenti Afyonkarahisar’da gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Alimoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu Sektörün ihtiyaçlarının farkındayız. Bürokrasiye en aza indirmek için en büyük ihtiyacımız Tabii Kaynaklar Bakanlığı kurulması böylece tüm işlerimizi tek muhatap ile halledeceğinizi düşünüyoruz. Bir arada olmak çok önemli biz madenciler ile oluşturulan olumsuz algıyı da birlikte çalışarak lobi oluşturarak kırabiliriz. Bunun için 18 maden STK'mız ile bir arada hareket ediyoruz. Sektöre dair çok daha fazlasını oturumlarımızda dillendirilmesini konuşacağız” dedi. HABER: GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: Nurbanu Soy