Daha önce pek çok skandal haber ile gündeme gelen Afyonkarahisar İl Kültür Müdürü Mehmet Tanır, 2024 yerel seçimlerinde aday olduğu için görevinden istifa etmişti.  Tanır sonrasın da boş koltuğa kimin oturacağı merak konusu olmuştu. Seçimlerden önce Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’in danışmanı Kürşat Bozkurt, İl Kültür Müdürlüğü koltuğuna oturtulmaya çalışılmış fakat Odak’ın klasikleşen 11.11 haberi ve kamuoyunda oluşan tepki sonrasında geri adım atıldığı biliniyordu. Bugün gelişen bir durum ise başka siyasi bir ismin kendi adamını müze müdürü olarak atattırdığını iddia etti.

Milletvekili Özkaya yakınlığı ile bilinen daha önce Aksaray Müze Müdürü olarak görev yapan Yusuf Altın’ın Afyonkarahisar İl Kültür Müdürü olarak atandığı öğrenildi. Söz konusu atama kamuoyun da     “Siyasi” olarak ifade edilirken Milletvekili Özkaya’nın bu atama için yoğun bir efor sarf ettiği iddia edildi.

DÜNYANIN EN İYİ PİSTİNDE NEFESLER TUTULACAK! DÜNYANIN EN İYİ PİSTİNDE NEFESLER TUTULACAK!

BÜROKRASİ SİYASALLAŞTIRILMAK MI İSTENİYOR

Bürokrasiye Milletvekili Özkaya tarafından müdahale şeklinde yorumlanan atamanın yapılırken hiçbir kurumun görüşünün alınmadığı öğrenildi.  Söz konusu atama ile alakalı kamuoyunda oluşan yaygın kanının “Kültür Müdürlüğünün vekiller arasında güç savaşına dönüşmesi bürokrasiyi zor durumda bırakıyor” şeklin de olduğu öğrenildi.

Atama haberi sonrasın da vatandaşların Afyon olarak Kültür ve turizm gibi vitrin olarak nitelendirilen kuruma müze müdürünün değil, alanın da uzmanlaşmış vizyoner bir ismin gelmesi gerektiğini söyledikleri öğrenildi. Yine kamuoyunda Afyonkarahisar’ın bu ve buna benzer durumlar için yıllardır güç savaşlarının kurbanı olduğu yorumu yapılırken, siyasi atama iddiasının tepkiye neden olduğu öğrenildi.

Kaynak: >> ALİ KÜÇÜKKARTAL/ÖZEL HABER