Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevini vekâleten yürüten Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının 38308 sayılı yazısı ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 16. maddesinin (a) fıkrasına göre Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına asaleten atandı.

AKÜ'ye iki yeni atama!

Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu Kimdir?

1977 yılında Konya’da doğan Şerife Ebru Okuyucu, ilk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladı. 2000 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başladı ve 2004 yılında tamamladı. Aynı yıl doktora eğitimine başlayan Okuyucu, 2005 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.

2024 DGS sonuçları açıklandı! 2024 DGS sonuçları açıklandı!

2011 yılında doktora eğitimini tamamlayan Okuyucu, 2012 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümüne Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı. 2019 yılında Doçent unvanını alan ve 2024 yılında Profesör olan Okuyucu, halen aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Okuyucu, 2015 yılından beri İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Turizm Fakültesine Prof. Dr. Elbeyi Pelit Atandı

Turizm Fakültesi Dekanlığı görevini vekâleten yürüten Prof. Dr. Elbeyi Pelit, YÖK Başkanlığının 2155 sayılı yazısı ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 16. maddesinin (a) fıkrasına göre asaleten atandı.

Prof. Dr. Elbeyi Pelit Kimdir?

1978 yılında Gümüşhane’de doğan Elbeyi Pelit, ilk ve orta öğrenimini Gümüşhane’de tamamladı. 2001 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulundan mezun oldu. 2002 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2003 yılında Sakarya Üniversitesinde Turizm İşletmeciliği alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Pelit, 2004 yılında Gazi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Eğitimi Anabilim Dalında doktora eğitimine başladı ve 2008 yılında tamamladı.

2010 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokuluna Dr. Öğr. Üyesi olarak atanan Pelit, 2013 yılında Doçent unvanını aldı ve 2019 yılında Profesör olarak atandı. Pelit, halen Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Akademik Kariyer ve Çalışma Alanları

Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu’nun çalışma alanları arasında Bina Bilgisi, Tasarım Eğitimi, İç Mekan Tasarımı, Temel Tasarım, Mimarlıkta Göstergebilim ve Yeniden İşlevlendirme yer almaktadır. Bu konularda ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok makalesi, kongre/sempozyumlarda sunulan bildirileri ve basılmış kitapları bulunmaktadır.

Prof. Dr. Elbeyi Pelit’in çalışma alanları arasında Turizm, Turizm İşletmeciliği ve Yönetimi, Turizm Rehberliği, Turizm Eğitimi, Turizmde İnsan Kaynakları Yönetimi, Örgütsel Davranış, Otel İşletmeciliği ve Sürdürülebilir Turizm bulunmaktadır. Bu konularda ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış birçok makalesi, kongre/sempozyumlarda sunulan bildirileri ve basılmış kitapları bulunmaktadır.

Kaynak: GAMZE KOÇAK