Bu yılın Mart ayı. Hava durumu çok iyi sayılmayacak kadar biraz serin. Bir açılış töreni var. Protokolde oturanların üzerinde palto, mont gibi kış aylarında giyilecek elbiseler var üzerinde. Ama açık havada bir açılış töreni.

Yer: Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Kampüsü.

Törene katılanlar ise Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve ilimiz protokolü.

Açılışı yapılan yer ise şu zamana kadar son yıllarda Afyonkarahisar’a yapılan en büyük yatırım.

Mekan ne diye soracak olursanız çok büyük ve anlamlı.

13 Kasım 2020 tarihinde temeli atıldı. Ağustos 2023’te tamamlandı, 11 Eylül 2023 tarihinden itibaren ise hizmet vermeye başlayan bir hastane. Ülkenin en modern ve donanımlı hastanelerinden bir devasa tertemiz bir mekan.

7 bin 657 metrekare kapalı alana ve 21 bin metrekare açık alana sahip olan ve alanında uzman kadrosu ile bölge ve ülke hayvan sağlığına hizmet veren bir hastane.

Geçtiğimiz hafta içerisinde canım gibi sevdiğimi bir canımızın tedavisi için gitmek istedim hastaneye.

Gitmeden önce ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörümüz kıymetli hocam Prof. Dr. Mehmet Karakaş hocamızı aradım; “Hocam can dostum rahatsız hastanemiz mesai saatleri içerisinde mi hizmet veriyor” diye sordum.

Hocamız demez mi “24 saat hastanemiz tüm Afyonkarahisar ve bölgenin hizmetinde”

Can dostumun rahatsızlığı olduğu için gittim öğle saatlerinde hastaneye.

Hasta kabul girişinde son derece güler yüzlü işinde profesyonel işini iyi bilen çalışan. Kabul ilgi ve alaka çok güzeldi. Teşekkürler.

Can dostumuzun kayıt işlemleri çok güzel bir şekilde yapıldı ve tedaviye alındı.

Abim Abdullah Işık ile birlikte gittik hastaneye.

22 yıl AKÜ’ye hizmet vermiş bir kişidir abim. Onu da unutmadan söyleyeyim.

Neyse bölmeyelim.

Hastanenin Başhekimi geldi yanımıza.

Başhekim demeye bin şahit.

Hani Afyonlunun bir sözü vardır ya: “Böyle bir adama can gurban”

Prof. Dr. Musa Korkmaz.

Gerçekten te öyle. Genç, dinamik, sevecen, ilgili, işinin ehli, profesyonel ve profesör.

Son derece samimi ve ilgili karşıladı hocamız bizi.

“Bizi” derken kimse yanlış anlamasın. Ben oradayken tavşanını tedaviye getiren bir kişide çok yakın ilgi ve alaka ile karşılandı.

Hani gazeteci olduğunu düşünen ve kendisine ayrıcalık yapılmasını isteyen bu kabul edilmeyince karalamak için “Yok bu hastanede fiyatlar çok yüksek, siz kimsiniz gibi” karalamaya giren insanlar var bu şehirde.

Nereden çıktı diyecek olursanız duydum ki bir yazar hastaneye hayvanının götürmüş. Gereken tedavi ve yapılması gerekenler yapıldıktan sonra her hastane de olduğu gibi fatura çıkmış kendisine.

Neymiş efendim “Böyle hizmet mi olur, bu kadar pahalı bir hastane mi olur, tedavi sonrasında bana her hangi bir belge verilmedi” diye vermiş veriştirmiş köşesinde.

Bende gittim aynı hastaneye. Hastamızın tüm tedavileri tetkikleri yapıldı bana bir fatura çıktı. Son derece makul ve orantılıydı. İlimizde ki özel kliniklerin çok ama çok altındaydı. Faturamı ödedim PATİ’mize yapılan tedavi dökümü tam olarak bir çıktı halinde elime verildi. Yani yazılanlar gibi değil son derece uygundu fiyatlandırma.

Kocatepe Hayvan Hastanesi Türkiye’nin beşer hastane formatında hizmete giren ilk hayvan hastanesi olarak ta kayıtlara girmiş durumda.

Hayvan hastanesinin, 24 saat açık olup mesai saatleri dışında ve resmi tatil günlerinde de acil klinik hizmeti verdiğini duyunca iyice gurur duydum.

Buradan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü değerli hocam ve bu şehre sürekli değer katan ve katmaya devam eden Prof. Dr. Mehmet Karakaş başta olmak üzere Kocatepe Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Musa Korkmaz ile güler yüzlü samimi çalışkan başarılı tüm ekibini canı gönülden kutluyorum.

KOCATEPE HAYVAN HASTANESİ

Kocatepe Hayvan Hastanesinde kedi, köpek, egzotik hayvanlar, sığır, manda, koyun, keçi ve at gibi birçok hayvan türünde karşılaşılan hastalıkların tanı ve tedavisi yapılıyor.

Her biri en gelişmiş teknik cihazlarla donatılmış farklı hayvan türleri için ayrı ayrı düzenlenmiş; 8 adet ameliyathane, 7 adet yoğun bakım, 4 adet acil müdahale, 16 hospitalizasyon odası,  4’ü büyükbaş olmak üzere toplam 19 muayene odası ve 6 doğumhanede hayvan sağlığı konusunda hizmet verilmekte.

Kocatepe Hayvan Hastanesinin rutin hastane hizmetlerinin yanında; hemodiyaliz, fizyoterapi, endoskopi ve bronkoskopi, ekokardiyografi, laparoskopi ve kemoterapi gibi uygulamaların da alanında uzman öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilmekte.

Ayrıca hastanede bütün ortopedik girişimler, yumuşak doku cerrahisi, tümör cerrahisi, sinir cerrahisi, jinekolojik cerrahi, FAKO yöntemi ile katarakt cerrahisi gibi birçok operatif girişimin yapıldığını ve hastanede kök hücre tedavisi imkânın da bulunduğunu öğrenince şaşırdım.

Bu kadar yazdın olay ne diye soracak olursanız. Evimizin can dostu PATİ’miz biraz rahatsızlandı gittik tedavisi oldu ve şu anda durumu çok iyi. Yine söylüyorum birisi yazmış “Çok pahalı” diye. İnanmayın siz ona bende götürdüm can dostumu fiyatlar özel poliklinikten çok ama çok uygun.

Şunu da unutmadan söyleyeyim 24 saat açık.

Teşekkürler Afyon Kocatepe Üniversitemizin kıymetli Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş hocam ve tüm ekibinle binlerce kez teşekkürler Başhekimiz Prof. Dr. Musa Korkmaz hocam ve tüm ekibi. Emin olun ayakta alkışlıyorum.