Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü, bu yıl ilk defa anabilim dallarında öğrenim gören 7 doktora ve 1 yüksek lisans öğrencisini Erasmus staj programı kapsamında yurt dışına gönderdi.

Vali yiğitbaşı, AKÜ’yü kutladı! Vali yiğitbaşı, AKÜ’yü kutladı!

AKÜ öğrencilerini yurt dışına gönderdi!

FARKLI ÜLKELERE GİTTİLER

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bekir Yalçın, öğrencilerin bilgi, görgü ve deneyimlerini artırmak amacıyla bir aylık süreyle yurt dışına gönderildiklerini belirterek, Fen Bilimleri Enstitüsü olarak Erasmus+ kapsamında, doktora düzeyinde Makine Mühendisliği Anabilim Dalı'ndan bir öğrencisi İtalya Brescia Üniversitesi'ne, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı'ndan iki öğrencisi İtalya Naples Federico Üniversitesi ve Maribor Üniversitesi'ne, Harita Mühendisliği Anabilim Dalı'ndan iki öğrencisi İtalya Maribor Üniversitesi ve Hollanda BeeSense Üniversitesi'ne, Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı'ndan bir öğrencisi İtalya Orlando Pandolf Studio Üniversitesi'ne, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı'ndan bir öğrencisi İspanya Charles III University of Madrid Üniversitesi'ne ve Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı'ndan bir öğrencisi ise yüksek lisans kapsamında Polonya Silesia Katowice Üniversitesi'ne gönderildiğini aktardı.

YALÇIN, ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Prof. Dr. Bekir Yalçın, üniversitenin lisansüstü eğitimde uluslararasılaşma konusunda önemli bir adım attığını vurgulayarak, üniversitenin lisansüstü eğitimde de uluslararasılaşmayla ilgili mesafe kat ettiğinin altını çizdi. Yalçın, ‘’İlgili öğrencilerimizi ve ana bilim dallarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: FATMA SEDA CAN