Ömer Dayı, 2025 yılı bütçe çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, mevcut bütçenin son üç ayda yapılan harcamalarla birlikte köylerden ve meclis üyelerinden gelen talepler doğrultusunda ek bir bütçenin gündeme alındığını belirtti. Dayı, "Bütçe yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Meclis üyelerimiz, köylerimiz ve muhtarlarımız üç ana konuda taleplerini ilettiler. Bu taleplere İl Özel İdare Müdürlerimizin de isteklerini ekledik" dedi.

Bugün Hava Nasıl Olacak? Plan Yapanlar Dikkat Bugün Hava Nasıl Olacak? Plan Yapanlar Dikkat

TALEPLER ÜÇ ANA BAŞLIKTA TOPLANIYOR

Dayı, ilçelerden ve köylerden gelen taleplerin üç ana başlık altında toplandığını belirtti:

Çöp Toplama Araçlarının Tamir ve Bakım İhtiyaçları: Yıl sonuna yaklaşıldığı için çöp toplama araçlarının tamir, bakım ve yakıt ihtiyaçları konusunda ödenek ayrılmasının gerekliliği vurgulandı.

Su Sondaj ve Hizmet Talepleri: Köylerden su sondajı ve su hizmetleriyle ilgili taleplerin karşılanması gerektiği belirtildi.

Yol Yapımı Talepleri: Yol yapımı ile ilgili ciddi taleplerin bulunduğu ve bunların da bütçe çalışmalarında ele alınacağı ifade edildi.

ÖNCELİKLİ ÇALIŞMALAR BELİRLENECEK

İlçelerden gelen talepler doğrultusunda, yakıt giderleri ve tamir bakımlarının yanı sıra su sondajı ve hizmetleri ile ilgili çalışmaların öncelikli olarak ele alınacağını belirten Dayı, yolla ilgili sıcak ve soğuk asfalt çalışmalarının da planlanacağını söyledi. Dayı, ilçelerde genelde kısa mesafeli köy yollarının önceliklerine göre değerlendirilip çalışmaların buna göre yapılacağını ifade etti.   

Kaynak: FADİME ÖZKARAN