Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İzmir'deki Sosyal Dayanışma Merkezi'nin (SODAM) açılışında yaptığı konuşmada, temmuz ayına ilişkin 2,7 milyar lira yaşlı ve 2,1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkların hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını duyurdu. Bakan Göktaş, bu ödemelerin hak sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

Bakan Goktas Cocuk Haklar 966 2 41

Bakan Göktaş, İzmir programı kapsamında Vali Süleyman Elban'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından, Buca ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi'nde inşa edilen Sosyal Dayanışma Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Sosyal Politikalar Zenginleştiriliyor

Açılış töreninde konuşan Göktaş, sosyal politikaları toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde zenginleştirdiklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle, Roman vatandaşlara yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Göktaş, "Roman vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde açtığımız SODAM'lar, bu anlayışın en güzel örneğidir. Hayata geçirilen SODAM'larla, kadınlar için özel programlar hazırlıyor ve uyguluyoruz." dedi.

SODAM'lar Kadınların Gelişimine Katkı Sağlıyor

Göktaş, 7'si İzmir'de olmak üzere toplam 90 SODAM ile 27 kentte kadınların kişisel gelişimlerine katkı sunduklarını ve sosyal hayata katılımlarını artırdıklarını ifade etti. "Kendisini geliştirmek isteyen vatandaşlarımıza destek oluyoruz," diyen Göktaş, SODAM'larda meslek edindirme kursları ve sertifikalı eğitim programları sunduklarını bildirdi.

Eğitim ve Destek Programları

Göktaş, SODAM'larda sunulan eğitim programlarının çeşitliliğine dikkat çekti. Aile içi iletişim, temel afet bilinci, sağlıklı beslenme ve çocuk hakları gibi konularda eğitimler verdiklerini belirten Göktaş, Sakarya'da aşçılık kurslarına katılan Sevgi Hanım, İstanbul'da beslenme programlarına katılan Seçil Hanım ve Adapazarı'nda kuaförlük mesleği edinen Ayşe Hanım gibi örneklerle başarı hikayelerini paylaştı.

Engelli ve Yaşlı Vatandaşlara Destek

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik sosyal yardım programlarını genişletmeye devam ettiklerini söyleyen Göktaş, temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara aktarılmaya başlandığını belirtti. "Bu kapsamda 2,7 milyar lira yaşlı ve 2,1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz," dedi. Göktaş, vatandaşların herhangi bir hak kaybı yaşamaması için gerekli önlemlerin alındığını vurguladı.

Vali Süleyman Elban'ın Değerlendirmesi

Vali Süleyman Elban, tesisin kapsamı ve sunduğu imkanlar açısından diğer tesislere örnek olacağını ifade etti. Açılışın ardından Buca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Göktaş, burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Bu açılışla birlikte, İzmir'de vatandaşlara yeni hizmetler sunulmaya devam edilecek. Aşçılıktan pastacılığa, robotik kodlamadan kuaförlüğe kadar geniş bir yelpazede kurslar düzenlenerek, kendini geliştirmek isteyen vatandaşlara destek sağlanacak. Ayrıca, 8-14 yaş grubu çocuklar için akıl ve zeka oyunları kursları ile sosyal bir ortam sunulacak.

Taytak: Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum! Taytak: Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum!

Kaynak: AA