Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren üç büyük mermer firması, Temmer Mermer, Natura Mermer ve Temmer Eksport, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etti. Bu firmalar arasında özellikle dikkat çeken, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığıyla tanınan Ürfi Çetinkaya'nın oğlu Rüstem Çetinkaya'nın yönettiği Temmer Mermer oldu.

KARAR UZATILDI

Afyonkarahisar 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, borçlarını ödeyemeyen bu üç firmaya yönelik konkordato taleplerini kabul ederek, firmaların borçlarını yeniden yapılandırmasına izin verdi. Mahkeme, firmalara verilen 3 aylık geçici mühleti, 21 Ağustos 2024 tarihinde aldığı kararla 2 ay daha uzattı. Bu süre zarfında şirketlere karşı herhangi bir haciz işlemi gerçekleştirilemeyecek.

MALİ DURUM DENETLENECEK

Mahkemenin verdiği ek süre, 15 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. Bu süreçte konkordato komiserleri, firmaların mali durumunu denetleyerek, borçların yapılandırılması için çalışmalarda bulunacak. Üç dev mermer firmasının geleceği, bu süreçte alınacak kararlarla şekillenecek.

NELER OLMUŞTU?

İstanbul merkezli 9 kentte gerçekleştirilen "Kafes-44" operasyonunda, uyuşturucu baronu ve "Türk Escobar" lakaplı Ürfi Çetinkaya'nın liderliğini yaptığı örgüte büyük darbe vurulmuştu. Operasyonda 43 şüpheli yakalanmış, 23 kişi tutuklanırken 20 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Operasyonda, yaklaşık 20 milyar TL değerinde mal varlığına el konulmuştu. Avrupa ve Türkiye'de 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları belirlenen şüphelilerin, uluslararası sevkiyatlarda gemi ve konteyner kullandıkları tespit edilmişti. Ayrıca, kara paranın aklanmasında şüpheli yöntemler kullanıldığı da belirlenmişti.

VURGUN MU YAPILDI? VURGUN MU YAPILDI?

URFİ ÇETİNKAYA'NIN OĞLU DA TUTUKLANDI

Operasyonda tutuklanan isimlerden biri de mermer sektöründe faaliyet gösteren Ürfi Çetinkaya'nın oğlu Rüstem Çetinkaya oldu. Şirketin yöneticilerinden Arda Erel de gözaltına alınmış ve suçlamaları reddetmişti.

OĞUL GEÇTİ İDDİASI

Ürfi Çetinkaya'nın cezaevinde olmasının ardından oğlu Rüstem Çetinkaya'nın örgütün başına geçtiği iddia ediliyor. Çetinkaya'nın, elde ettiği geliri akladığı öne sürülen Hakkı Yaman Namlı'nın yönlendirmesiyle hareket ettiği belirtiliyor. Temmer Mermer'in bu ilişkileri ve Rüstem Çetinkaya'nın yöneticilik yaptığı diğer şirketler de soruşturmanın odak noktasında. Şirketin, yatırım teşviklerinden yararlandığı biliniyor.

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER