Açılışa, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, Vali Yardımcısı Ali Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Tuğba Tortop Tömek, etkinliklerin matematiğin günlük hayatla ve farklı disiplinlerle olan ilişkisini ortaya koymak amacıyla hazırlandığını belirtti. Proje, Geometri, Bilişim Teknolojileri, Teknoloji ve Tasarım, Fen ve Teknoloji, Finans, Sosyal Bilgiler, Tarih, Felsefe, Görsel Sanatlar, Mimarlık, Müzik ve Mutfak Sanatları gibi birçok farklı alanı kapsıyor. Tömek, "Bu alanlar üzerine keyifli ve dikkat çekici etkinlikler hazırladık, matematiğin yaşamın her alanındaki yeri üzerinde duracağız" dedi.

ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERLE MACERA BAŞLIYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ise projenin önemini vurgulayarak, "Matematik, bireylerin eğitim hayatlarında büyük rol oynayan derslerin başında geliyor. Projemiz, matematiği günlük yaşamla ilişkilendirecek ve 11-12 yaşlarındaki özel yetenekli 30 öğrencimizle birlikte bir maceraya başlıyoruz. Bu projeden çok heyecanlıyız ve öğrencilerimize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Afyonkarahisar'da çeşitli suçlardan aranan şahıslar yakalandı! Afyonkarahisar'da çeşitli suçlardan aranan şahıslar yakalandı!

VALİ YİĞİTBAŞI’NDAN ÖĞRENCİLERE TEBRİK

Açılış sonrası öğrencilerle sohbet eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, matematiğin sadece bilimsel değil, sosyal hayatın da bir parçası olduğunu belirtti. "Öğrencilerimizin yaratıcılıklarını geliştirdikleri bu tür projelerde yer almaları bizleri mutlu ediyor. Tüm öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi.  

Kaynak: SAFİYE KALENDER