Afyonkarahisar'da, Kurban Bayramı öncesinde trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla 14-16 Haziran tarihleri arasında ağır tonajlı araçlar için 47 saatlik seyir yasağı getirildi.

Afyonkarahisar Valiliği, Kurban Bayramı ile 2023-2024 eğitim-öğretim yılının bitişinin aynı döneme denk gelmesi nedeniyle, 14-15 Haziran tarihlerinde vatandaşların turizm bölgelerine yoğun şekilde seyahat edeceğini belirtti. Bu yoğunluğun olumsuz etkilerini en aza indirmek ve trafik kazalarını önlemek amacıyla çeşitli tedbirler alındığı açıklandı.

Seyir Yasağının Kapsamı

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 14 Haziran Cuma günü saat 06.00'dan 16 Haziran Pazar günü saat 05.00'e kadar kamyon, çekici ve tankerlerin Antalya ve İzmir istikametinde D-650 ile D-300 karayollarının Afyonkarahisar kesimindeki seyirlerine izin verilmeyecek.

İstisnai Durumlar ve Alternatif Güzergahlar

Tedarik süreçlerinin aksamaması için yaş sebze, meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir ve dondurulabilir gıdalar ile canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta, süreli yayın, kurbanlık ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tankerlerin, ana arterler dışında kalan güzergahları kullanmaları gerekecek. Zorunlu hallerde ise bu araçların ana arterlerde en kısa süreyle kalmaları koşuluyla istisnai olarak seyirlerine izin verilecek.

Afyon’da çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi! Afyon’da çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi!

Alternatif Güzergahlar

Valilik açıklamasında, tedarik süreçlerinin aksamaması için belirli ürünleri taşıyan araçların alternatif güzergahları kullanabileceği belirtildi. Bozulabilir gıdalar, ilaç ve tıbbi malzeme gibi kritik ürünleri taşıyan araçlar, zorunlu durumlarda ana arterleri en kısa sürede geçebilecek.

Trafik yoğunluğunun etkilerini en aza indirmek ve ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarını önlemek için alınan bu tedbirler, bayram süresince vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat edebilmesi için büyük önem taşıyor.

Kaynak: AA