Pitbull dehşeti kamerada! Pitbull dehşeti kamerada!

Bir önceki toplantıya ait 2024 Yılı Temmuz Ayı Meclis tutanak özetinin kabul edilmesiyle başlayan toplantıda Meclis Başkan Veki Kemal Demirkırkan ve Belediye Meclis Üyeleri, kısa bir süre önce hayatını kaybeden Belediye Meclis Üyesi merhum İbrahim Meydanoğlu’nun aramızdan ayrılmasından duydukları üzüntüyü dile getirerek ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini ilettiler.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLACAĞIZ

Taziye mesajlarının ardından gündeme geçildi. Afyonkarahisar Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması ve protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Burcu Köksal'a yetki verildi.

Kocatepe Spor Kompleksinde bulunan Zafer Stadyumunun Amatör Spor Kulüpleri hariç, kamp için gelen spor kulüplerine ve sahaları kullanmak isteyen özel teşebbüslere kullandırılması karşılığı alınacak ücretlere ilişkin tarifenin belirlenmesi hakkındaki teklif, oybirliği ile kabul edildi.

Gençleri spora teşvik etme ve sporu sevdirmek adına Ağustos ayı içerisinde düzenlenecek olan Gençlik ve Spor Şöleninde yapılacak olan Parkur Yarışması ve Ayak Tenisi Yarışmalarında dereceye giren ilk 3 kişiye (2 ayrı yarışma 6 kişi ) toplamda 20.000 TL ödül verilmesi kararlaştırıldı.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ VERİLECEK

Afyonkarahisar Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi (İlkokul, Ortaokul ve Lise) öğrencilere nakdi eğitim yardımı yapılması oy birliği ile kabul edildi. Şehir içi halk otobüsü toplu taşıma ücret tarifelerinin güncellenmesi hakkında Plan ve Bütçe komisyon raporunun görüşülmesine geçildi. Buna göre; nakit biniş, 15 TL tam kart biniş, 14 TL, öğrenci kart, 12 TL, abone kart dolumu, 900 TL, öğrenci kart dolumu, 750 TL aktarma ücreti, 5 TL, kart ücreti ise 75 TL olması oy çokluğu ile kabul edildi. Özbekistan Cumhuriyeti’ne bağlı Namangan şehri ile Belediyemiz arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması ve protokol yapmak üzere Belediye Başkanımız Burcu Köksal’a yetki verilmesi kabul edildi.

25 AĞUSTOS’DA ZAFER KUPASI RAHVAN AT YARIŞLARI DÜZENLENECEK

Kapalı otoparklarda uygulanan abonelik otopark sisteminin iptal edilerek saatlik işletme sistemine geçilmesi hakkındaki teklif, Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Afyonkarahisar Belediyesi ile Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu işbirliğinde 25 Ağustos 2024 tarihinde ortaklaşa Zafer Kupası Rahvan At Yarışları düzenlenmesine, yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödül verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda Bayındırlık İmar Komisyon Raporları, Trafik Komisyon Raporları da görüşülerek karara bağlandı. Bir sonraki toplantının ise 2 Eylül Pazartesi günü saat 18:30’da yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN