Törenin açılışında Afyonkarahisar Valisi ve diğer protokol üyeleri, öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi. Öğrencilerin coşkulu katılımıyla gerçekleşen tören, hem öğrenciler hem de öğretmenler için yeni bir dönemin başlangıcını simgeledi.

Açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına girerken duyduğu heyecanı ve mutluluğu dile getirdi. Sünnetci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Valim ve protokolün saygıdeğer üyeleri; 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başladığımız bu anlamlı haftada, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşuyor olmalarının sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Hem ilk kez okulla tanışan hem de okuluna yeniden başlayan sevgili öğrencilerimize, velilerine ve bu onurlu mesleği seçen değerli öğretmenlerimize başarılı ve hayırlı bir yıl diliyorum.”

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ UYGULANMAYA BAŞLIYOR

Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, bu yıl uygulamaya konulan üç önemli projeye dikkat çekti. Bunlardan ilki Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli oldu. Bu modelin okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf düzeyinde uygulanacağını belirtti. Sünnetci, bu modelin uygulanabilirliği için öğretmenlere gerekli eğitimlerin verildiğini ifade etti.

AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı AFSÜ ile İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ POLİTİKA

İkinci önemli başlık olarak Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi'ne değinen Sünnetci, bu belge ile nitelikli iş gücü yetiştirilmesinin amaçlandığını vurguladı.

VELİLERE YÖNELİK EĞİTİMLER

Sünnetci'nin üzerinde durduğu üçüncü konu ise velileri ilgilendiriyordu. Bakanlık tarafından hazırlanan Veli Vizyon Platformu ile okul-aile işbirliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

GEÇEN YILDAN DEVAM EDEN PROJELER

Sünnetci, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Okul Veli Randevu Platformu ve sınıfta cep telefonu kullanımının engellenmesi gibi uygulamaların bu yıl da devam edeceğini belirtti.

EĞİTİMDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR

Sünnetci, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:"Öğrencilerimizin bilgiyi takip eden, sorgulayan, araştıran, millî ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetişmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum."Tören, öğrencilerin büyük bir coşku ve heyecanla yeni eğitim yılına başlamasıyla sona erdi.

1B61Cd89 375F 4B0F 95Cc 06Cae36A48Be

309C5F52 96E1 46Ef A87E D3Ef9F92Fd09

Kaynak: FADİME ÖZKARAN