Kutlamalar, Aziz şehitlerimizin ruhlarına ithafen Gedik Ahmet Paşa Camii'nde okunacak mevlid ile başlayacak. Mevlidin ardından, katılımcılara lokma dağıtılacak. Bu anlamlı törenin ardından, Valilik ziyareti ile etkinlikler devam edecek.

FOTOĞRAF SERGİSİ İLE KURTULUŞUN ANILARINA YOLCULUK

Afyonkarahisar Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliğiyle Taş Medrese'de düzenlenecek olan Ethem Tem 6. Fotoğraf Yarışması Sergisi, kurtuluşun 102. yılına özel bir açılış ve ödül töreni ile ziyaretçilerine kapılarını açacak. Bu sergi, kurtuluş mücadelesinin unutulmaz anılarını gözler önüne serecek.

ZAFER HALK YÜRÜYÜŞÜ İLE COŞKU DORUKTA

Serginin ardından Afyonkarahisar Belediyesi'nin Mehter Takımı ve Uluslararası Halk Oyunları Korteji eşliğinde düzenlenecek Zafer Halk Yürüyüşü, İmaret Camii'nden Anıt Park'a kadar sürecek. Halk yürüyüşü ile kurtuluş coşkusu zirveye ulaşacak. Bu yürüyüş sonrası, AYTAM tarafından düzenlenen "İşgâlden Kurtuluşa Afyonkarahisar" sergisi ziyaret edilecek ve katılımcılar, Afyonkarahisar'ın eşsiz kurtuluş mücadelesinden kesitler görecek.

ULUSLARARASI HALK OYUNLARI EKİBİ GÖSTERİLERİYLE RENK KATACAK

Kurtuluşun şehri Afyonkarahisar, bu özel gününde uluslararası misafirlerini de ağırlayacak. Uluslararası Halk Oyunları Ekibi, etkinlikler kapsamında hünerlerini sergileyerek kutlamalara renk katacak. Resmi tören ise Hükümet Meydanı'nda saat 17:00'de protokolün katılımı ile başlayacak.

TRT'DEN ZAFER MEYDANI'NDAN DÜNYA'YA YAYIN

Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında, TRT'nin Zafer Meydanı'nda gerçekleştireceği "Son Durak" adlı program ile Afyonkarahisar'ın kurtuluşunun ve zaferinin hikayesi tüm dünyaya anlatılacak. Bu program, kurtuluşun şifrelerini ve zaferin anlamını dünya ile paylaşacak.

Emirdağ’da Cafer Kızılırmak Camii ve Külliyesi İçin Protokol İmzalandı! Emirdağ’da Cafer Kızılırmak Camii ve Külliyesi İçin Protokol İmzalandı!

Kaynak: CEMİLE KAYTAN