Afyonkarahisar merkezde faaliyet gösteren iki kahvehanede yapılan denetimlerde, Y.S. ve C.A. isimli şahısların işlettiği mekânlarda kumar oynandığı tespit edildi. Bu şahıslar hakkında "kumar oynanması için yer ve imkân sağlama" suçundan adli işlem yapılırken, kumar oynayan 8 kişiye Kabahatler Kanunu kapsamında toplam 51.400 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca kahvehanelerde yapılan aramalarda toplam 2.280 TL para ele geçirilirken, ilgili yasa gereği Valilik Makamının takdiriyle bu işletmelere süreli kapatma cezası uygulanacağı bildirildi.

ADLİ PARA CEZASI UYGULANDI

Fuhuşla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda, ilimize fuhuş amacıyla geldiği ve ikamet ettiği tespit edilen 2 kadın şahıs ekipler tarafından yakalandı. Bu olayla ilgili olarak H.U. isimli şahıs "fuhşa teşvik, aracılık veya zorlama" suçundan şüpheli olarak, G.U. isimli şahıs ise mağdur olarak ifadesi alındı. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonu kararı gereği bu şahıslara idari para cezası uygulandı.

'Türk Escobar' Ürfi Çetinkaya Cezaevinde Hayatını Kaybetti! 'Türk Escobar' Ürfi Çetinkaya Cezaevinde Hayatını Kaybetti!

POLİS TİMLERİ TOPLAM 10 KİŞİYİ YAKALADI

İl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri, 26 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında aranması olan şahıslara yönelik yaptığı operasyonlarda; hapis cezası bulunan 7 şahıs ile adli para cezası ve ifadesinin alınmasına yönelik aranma kaydı bulunan 3 şahıs olmak üzere toplam 10 kişiyi yakaladı. Gerçekleştirilen 18 şok uygulama sırasında 385 şahıs ve 137 araç sorgulandı. Bu denetimlerde 30,72 gram uyuşturucu madde, 79 adet uyuşturucu hap, 14 parça uyuşturucu madde, 4 tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 4 tüfek ve 4 bıçak ele geçirildi.

CEZAEVİNE TELİM EDİLDİ

Ayrıca, suç ve suçluyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda, hırsızlık suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası ile aranmakta olan İ.A. isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nün bu etkin operasyonları, halkın huzur ve güvenliğini sağlama konusunda önemli bir adım olarak kaydedildi.

Kaynak: SAFİYE KALENDER