Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, Afyonkarahisar Belediyesi adına Suudi Arabistan’ın Buraydah kentinde düzenlenen Unesco tescilli Gastronomi Şehirleri Festivalinde Afyonkarahisar'ın zengin mutfağını dünyaya tanıttı. Uluslararası etkinlikte Yıldız’a, Fatih Bıyıklı (Foculpoint) ve Afbel Şefi Bayram Ekin eşlik etti. Festivalde, Afyonkarahisar mutfağının en özel tatları olan sakala çarpan çorbası, Afyon kebabı, kaymaklı ve vişneli ekmek kadayıfı ile keşkek tanıtıldı.

Tezgah

Buraydah Ticaret Odası tarafından düzenlenen festival, UNESCO tarafından tescillenen gastronomi şehirlerini bir araya getirerek, dünya mutfaklarının en seçkin örneklerini tanıtmayı amaçlıyor. Afyonkarahisar Belediyesi, zengin gastronomik geçmişiyle bu etkinliğe katılarak, hem Türkiye'nin hem de şehrin mutfak kültürünü tanıtmak için önemli bir adım attı. Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, şehrin gastronomi alanındaki potansiyelini vurgularken, yöresel yemeklerin hazırlanma süreçleri ve tarihsel bağları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

HURMANIN TÜRKİYE’DE ÖNEMİ

Festival sırasında sadece yemekler değil, Suudi Arabistan’ın sembolik ürünü olan hurmanın ekonomik önemi de gündeme getirildi. Ömer Yıldız, özellikle Ramazan ayında hurmanın Türkiye'de de büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, hurmanın hem dini hem de kültürel anlamını bizzat kendi anlattı. Ayrıca Başkan Yıldız, jest olarak ilk defa hurmalı ekmek kadayıfı yaptı.

Kendııııı

ULUSLARARASI TANITIM VE GASTRONOMİ TURİZMİ

Bu etkinlik, Afyonkarahisar'ın sadece Türkiye'de değil, uluslararası arenada da gastronomi turizmi açısından tanıtılmasına büyük katkı sağladı. Yıldız, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada, “Afyonkarahisar’ın zengin mutfağını bu tür platformlarda tanıtmak, turizm açısından büyük bir fırsat. Bu sayede hem şehrimizin hem de ülkemizin mutfak kültürü daha geniş kitlelere ulaşıyor. Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetlerinin dünya çapında beğeni toplaması, şehrin gastronomi turizmine ivme kazandırmayı hedefliyor. Festivalde yapılan işbirlikleri ve tanıtımlar, şehrin mutfak kültürünü daha geniş bir coğrafyaya tanıtma imkanı sundu” dedi.

Bb4C7E8C Da7A 4220 Bca9 Be5328D22A52

4C4Af684 1909 46E4 87Bc 7D68A0F4C6B0

Başkan Köksal’dan anne şefkati: Afyonkarahisar ikinci eviniz olacak! Başkan Köksal’dan anne şefkati: Afyonkarahisar ikinci eviniz olacak!

71Ffb2C9 5Ae1 48Ee A218 Dfdad9C3Ff7E

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER