Afyonkarahisar'da "Cumhuriyetin 101. Yılında Bisikletini Kap Gel" Etkinliği Düzenlendi Afyonkarahisar'da "Cumhuriyetin 101. Yılında Bisikletini Kap Gel" Etkinliği Düzenlendi

Prof. Dr. Okumuş, mesajında artritin, eklemlerde ağrı, şişlik, hassasiyet ve hareket kısıtlılığı ile kendini gösteren bir hastalık olduğuna dikkat çekti. Artrit hastalarının yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalığın ilerlemesini durdurmak için düzenli hekim kontrolünün kritik olduğuna işaret eden Okumuş, erken teşhisin ve uygun tedavi yöntemlerinin hastalığın yönetiminde hayati rol oynadığını belirtti.

Rektör Okumuş, "Dünya Artrit Günü, bu rahatsızlıkla mücadele eden bireylerin farkındalığını artırmak ve tedavi süreçlerine dikkat çekmek adına önemli bir gündür. Artrit belirtileri gösteren bireylerin vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmaları ve hastalığın takibi için düzenli kontrollerini aksatmamaları gerekmektedir," ifadelerini kullandı.

Rektör Okumuş, ayrıca AFSÜ olarak artrit ve diğer kronik hastalıklara yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini ve hastaların yaşam kalitesini artırmaya yönelik her türlü bilimsel çalışmayı desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN