Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ'nün sağlık hizmetleri ve sağlık teknolojisi alanlarındaki en seçkin çalışmaları araştırma ve öğretimle birleştirmeyi amaçladığını belirtti. "AFSÜ’de sağlık sektörünün omurgası olan nitelikli personelin yetiştirilmesi en büyük hedefimizdir," diyen Okumuş, üniversitenin 61 farklı bölüm ve programda tam doluluk oranıyla hizmet verdiğini vurguladı.

Akademik Personel ve Öğrenci Sayıları

Hızlı Büyüme ve Başarı

2018 yılında 355 olan akademik personel sayısının 2024 Temmuz itibariyle 574'e ulaştığını ifade eden Okumuş, bu artışın %62 olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye Memnuniyet Araştırması'nda AFSÜ'nün "Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı" kategorisinde 126 devlet üniversitesi arasında 10. sıraya yükseldiğini ve "Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği" sıralamasında 27. sırada olduğunu söyledi.

Sağlık Hizmetlerinde Kalite Artışı

Afyonkarahisar'da İleri Sağlık Hizmetleri

AFSÜ'nün, Afyonkarahisarlılar’ın il dışına gitmeden en kaliteli sağlık hizmetini almasını sağlamak için akademik kadrosunu güçlendirdiğini belirten Okumuş, kardiyoloji, ortopedi, kalp ve damar cerrahisi gibi alanlarda önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade etti. Ayrıca, AFSÜ’nün Türkiye’nin en iyi ortopedi ve travmatoloji bölümlerinden birine sahip olduğunu vurguladı.

Karacalar Üzümü Coğrafi İşaret İçin İlk Adım Atıldı Karacalar Üzümü Coğrafi İşaret İçin İlk Adım Atıldı

Yeni Projeler ve Yatırımlar

Kozmetik Dermatoloji ve GETAT Merkezleri

Okumuş, üniversite bünyesinde Kozmetik Dermatoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFSÜ-KOZMER) ile Geleneksel, Tamamlayıcı ve Fonksiyonel Tıp Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (AFSÜ-GETAT) kurulduğunu duyurdu. Bu merkezler, modern tıp uygulamalarını destekleyici nitelikte çeşitli tıbbi hizmetler sunacak.

İlaç Ar-Ge Merkezi ve GES Projesi

AFSÜ'nün, "Afyonkarahisar’a İlaç Gibi Gelecek" projesi kapsamında Faz 1 Biyoyararlanım Biyoeşdeğerlik Merkezi’nin kuruluşunu tamamlamak üzere olduğunu belirten Okumuş, üniversitenin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla bir Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi desteği aldığını da açıkladı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

AFSÜ'nün 27.000 m2 kapalı alana sahip, 110 yataklı olarak planlanan ve 200 yatağa kadar artırma kapasitesine sahip yeni Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatının başladığını belirten Okumuş, hastanenin muayene odaları, hidroterapi üniteleri, su içi egzersiz havuzları ve kaplıca havuzları gibi birçok modern olanakla donatılacağını ifade etti.

Çocuk Sağlığına Yönelik Yatırımlar

AFSÜ’nün "Çocuk Dostu Hastane" vizyonu doğrultusunda yürütülen çalışmaların bir sonucu olarak yeni Çocuk Acil Servisi ve Polikliniklerinin açılışını gerçekleştireceklerini belirten Okumuş, bu tesisin 2023 yılında 36.700 hasta başvurusunu karşıladığını ve 47.500 hastaya hizmet verdiğini söyledi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN