Ömer Öcalan'ın İmralı Ziyareti

DEM Partisi Milletvekili Ömer Öcalan, Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvurunun kabul edilmesinin ardından dün İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan ile bir sabah araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından Öcalan'ın çeşitli mesajlar aracılığıyla yeğeni olduğu iddia ediliyor. Özellikle silahların ertelenmesi ve iflas edilmesi konusunda bir rolün üstlenebileceği sinyallerin sunulduğu ifade ediliyor.

Bahçeli'nin Çağrısı ve Cumhur İttifakı'nın Mesajları

Görüşmede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “iç cepheyi desteklediği” vurgusuyla gerçekleştirildi. Bahçeli, daha önce Öcalan'ın terörün sona erdiğini ve gizli bilgilerin ortadan kaldırılmasının tek taraflı olarak açıklama programında bulunmuştu. Bu süreç Cumhur İttifakı'nın terörle mücadelesinde yeni bir dönemin başlayabileceği şekilde verildi.

Seminerler devam ediyor! Seminerler devam ediyor!

43 Ay Sonra İlk Görüşme: Öcalan'dan Mesajlar

2019 yılından bu yana Abdullah Öcalan'ın hiçbir ziyaretçinin kabul etmesine izin verilmemişti. Bu yasak dün itibariyle kalkarken, Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan ile gerçekleştirilen görüşmede tarihin yapılması yerine toplanmaya hazır olduğu öğrenildi. Öcalan'ın, “Tekrit koşulları kalkarsa, örgütlü silah bırakma eylemleri gerçekleştirilecek” iddiaları arasında yer alıyor. Ancak bu çağrının Kandil tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

PKK'nın Tavrı ve Türkiye'nin Kararlılığı

Geçmişteki barış sürecinden benzer çağrılar görülmüş, ancak PKK'nın dayanıklılığının mücadelesini sürdürme kararlılığını barış sürecini sabote etmişti. Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarıyla PKK'nın etkinliği büyük oranda kırılırken, yapısının mücadeleyi sürdürme kolaylığı Kandil'in tutumuna bağlı kalıyor.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN