Hangi İller Risk Altında?

Meteoroloji, Bolu, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Karabük ve Düzce için sarı kodlu; Bartın ve Zonguldak için ise turuncu kodlu uyarı yayımladı. Bu illerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşların ani sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Hava Durumu Tahminleri

Yurt genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, özellikle Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Karadeniz kıyıları ile Sakarya ve Bolu çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Emirdağ'da Güvenli Okul Uygulaması: Servis Araçları ve Okul Çevreleri Denetlendi Emirdağ'da Güvenli Okul Uygulaması: Servis Araçları ve Okul Çevreleri Denetlendi

Sıcaklıklar ve Rüzgar Durumu

Sıcaklıkların kuzey ve batı kesimlerde mevsim normallerinde, iç ve güney bölgelerde ise normallerin 3-5 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, yurdun batısında kuzey ve kuzeybatı, Karadeniz ve doğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Vatandaşların, özellikle su baskınları ve ani sel riskine karşı gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılar yapıldı.

Editör: Cemile Kaytan