İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, olay yerine hızla intikal etti. Kızının apartmanının zemin katında yer alan dükkanda çok sayıda kedi bulundurduğunu söyleyen T.K.'nin yardımıyla içeri girdiler.

A A 20240704 35052020 35052019 S I S L I D E D U K K A N D A 85 K E D I Y I A L I K O Y A N K I S I Y E P A R A C E Z A S I K E S I L D I

Dükkanda, taşıma çantası ve kafeslerde tutulan, sağlık durumu kötü 85 kedi bulundu. Kediler, tedavi edilmek üzere ilçe belediyesinin sorumlu veteriner hekimine teslim edildi. Hayvanların uzun süredir tedavi edilmediği ve beslenmelerinin ihmal edildiği tespit edildi.

Kedileri dükkanda alıkoyan ve sağlık durumlarının kötüleşmesine neden olan G.B.'ye, "hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranma" suçundan kedi başına 7 bin 216 lira olmak üzere toplamda 613 bin 360 lira para cezası kesildi.

Hayvanseverler Tepkili

Evinde uyuşturucu madde yetiştirdi! Evinde uyuşturucu madde yetiştirdi!

Olay, hayvanseverler arasında büyük tepki yarattı. Kedilerin sağlık durumunun kötü olması ve uzun süre kötü şartlar altında tutulması, kamuoyunda geniş yankı buldu. Şişli Belediyesi ve ilgili birimler, hayvan haklarına yönelik bu tür ihlallerin takipçisi olacaklarını belirtti.

Kurtarılan kediler, veteriner hekimler tarafından tedavi edilerek sağlığına kavuşturulmaya çalışıldığı belirtildi. Şişli Belediyesi, bu kedilerin sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam edebilmeleri için gerekli tüm tedbirleri alacaklarını açıkladı.

Kaynak: AA