Bugün sabah saatlerinde Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yaşanan 4.2 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Deprem sonrası halk kısa süreliğine evlerinden çıkarken, ilk belirlemelere göre herhangi bir hasar ya da yaralanma rapor edilmedi. Uzmanlar, bölgede olası artçı depremlere karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Survivor İsmail Kimdir, Hangi Sezon Yarıştı? İsmail Balaban Kaç Yaşında, Nereli? Survivor İsmail Kimdir, Hangi Sezon Yarıştı? İsmail Balaban Kaç Yaşında, Nereli?

VAN’DA PEŞ PEŞE SARSINTILAR

Van’ın Başkale ilçesi ise güne 3.5 büyüklüğünde bir depremle uyandı. Sabah saatlerinde gerçekleşen bu sarsıntı, halk arasında kısa süreli paniğe neden oldu. Van, deprem bölgesi olarak bilindiği için artçı sarsıntıların devam etmesi bekleniyor. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, bu tür sarsıntıların ardından dikkatli olunması gerektiğini ve bölge halkının hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

İZMİR’DE GECE YARISI DEPREM: SAHİL KESİMLERİNDE HİSSEDİLDİ

İzmir Seferihisar’da gece saat 02:50’de meydana gelen 3.1 büyüklüğündeki deprem, özellikle sahil kesiminde hissedildi. Derinliği 9 kilometre olan bu sarsıntı, İzmir’de kısa süreli bir endişeye neden oldu. Ancak, herhangi bir hasar ya da yaralanma bilgisi henüz ulaşmadı. Deprem uzmanları, İzmir gibi deprem riski yüksek bölgelerde hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekiyor.

DEPREM UZMANLARINDAN KRİTİK UYARILAR: "HAZIRLIKLI OLUN!"

Son haftalarda Türkiye genelinde artan depremler, uzmanların dikkatini çekti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin aktif fay hatları üzerinde yer aldığına ve depremlerin her an yaşanabileceğine vurgu yaptı. Uzmanlar, halkın deprem çantalarını hazır bulundurması, güvenli alanlarını belirlemesi ve olası büyük depremlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

DEPREME HAZIRLIKLI OLMAK NEDEN ÖNEMLİ?

Türkiye, deprem kuşağında bulunan bir ülke olduğu için yaşanabilecek büyük depremlere karşı hazırlıklı olmak kritik önem taşıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşe Demir, "Deprem anında doğru bilgilere ulaşmak, güvenli alanlarda bulunmak ve acil durum planlarına sahip olmak hayat kurtarır" dedi.  

Kaynak: GAMZE KOÇAK