26 Ağustos Tabiat Parkı içinde yer alan Yöresel Ürün Satış Birimleri ve kafeterya binaları baştan sona elden geçirildi. Binaların boyaları yenilenirken, saha güvenliği için kamera kayıt sistemi kuruldu. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin desteği ile parkın çevresindeki ot sorunu giderildi, zemin düzenlemeleri yapıldı ve derelerin ıslahı çalışmaları tamamlandı.

İş makinaları yardımıyla yapılan düzenlemelerin ardından, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından yer teslimi yapılan firma, parkın su, kanalizasyon, elektrik, aydınlatma ve güvenlik gibi altyapı çalışmalarına başladı.

YENİ GİRİŞ VE DİĞER DÜZENLEMELER

Parkın mevcut giriş kapısı iptal edilerek, farklı bir noktaya taşınacak. Ayrıca park içinde bulunan 2 adet lokanta, 6 adet satış ünitesi, spor kompleksi, at manej alanı ve çadırlı karavan kamp alanı da bakım ve onarımdan geçirilecek.

SONUÇ: DOĞA İLE İÇ İÇE MODERN BİR TESİS

Asırlık camilerin minyatürünü yapan 83 yaşındaki emekli, hat sanatına da gönül verdi! Asırlık camilerin minyatürünü yapan 83 yaşındaki emekli, hat sanatına da gönül verdi!

Çalışmalar tamamlandığında, 26 Ağustos Tabiat Parkı yenilenmiş yüzüyle doğaseverlere hizmet vermeye başlayacak. Bu doğa harikası park, sunduğu eşsiz manzara ve huzur veren atmosferiyle Afyonkarahisar'ın en gözde mekanlarından biri olmaya devam edecek.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN