Bu yıl kutlamaların teması "Barış İçin Değişim" olarak belirlendi. Ayrıca, bu özel günün Birleşmiş Milletler Uluslararası Günler listesine alınması için çalışmalar devam ediyor.

F8D636A9 0A22 425C 8745 A2Eb65C76328

Uluslararası Değişim Federasyonu Yetkililerinin Açıklamaları

ULUDEF yetkilileri, 2024 yılı Dünya Değişim Günü kutlamalarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Bu özel gün, 2018 yılında Uluslararası Değişim Federasyonu tarafından bireyin, toplumun ve dünyanın bilinçli değişimi için ilan edildi ve her yıl tüm dünyada coşkuyla kutlanıyor. Bu yılki kutlamalar kapsamında, 7 Temmuz Pazar günü yurt genelinde ve tüm dünyada 100’ün üzerinde şehirde “tüm halka açık ücretsiz etkinlikler” gerçekleşti."

F1097C46 Faae 4C5C A5E9 F01D3E00E9Ba

Kutlamalar, özellikle halka açık meydanlarda ve parklarda düzenlendi. Etkinlikler kapsamında konserler, danslar, değişim nefesi çalışmaları ve bireyin pozitif yöndeki değişimi üzerine farkındalık yaratan konuşmalar yer aldı. Organizasyonlara belediyelerin büyük desteği oldu.

Yurt Dışındaki Kutlamalar

Etkinlikler Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İngiltere, Arjantin, Bosna Hersek, Azerbaycan, Fransa, Meksika, Japonya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Panama gibi ülkelerde gerçekleştirildi.

Yurt İçindeki Kutlamalar

Yurt içinde ise İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Mersin, Tekirdağ, Denizli, Eskişehir, Antalya, Çorum, Samsun, Rize, Kocaeli, Yalova, Ordu, Bodrum, Marmaris, Edremit, Ayvalık ve Kuşadası gibi pek çok şehirde kutlamalar yapıldı.

ULUDEF yetkilileri, kutlamalara destek olan tüm belediyelere teşekkür etti. Yetkililer şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Şişli Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara Çankaya Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Rize Belediyesi, Yalova Belediyesi, Ordu Altınordu Belediyesi, Bursa Yıldırım Belediyesi, Antalya Muratpaşa Belediyesi, Samsun Atakum Belediyesi, Marmaris Belediyesi, Edremit Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Kuşadası Belediyesi başta olmak üzere, 7 Temmuz Dünya Değişim Günü 2024 yılı kutlamalarına destek veren tüm belediyeler ile özel ve tüzel tüm birimlere kıymetli destekleri için çok teşekkür ederiz. 2025 yılında 7 Temmuz’da coşku dolu kutlamalarla yine birlikte olacağız.”

Bu yılki kutlamaların "Barış İçin Değişim" teması çerçevesinde gerçekleşmiş olması, dünya genelinde büyük bir farkındalık yarattı ve gelecek yıllarda da bu etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaşması bekleniyor.

2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! 2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı!

Kaynak: FATMA SEDA CAN