Üç yıldır motosiklet tamirciliği yapan Semsekçi, sabah saatlerinde çıraklık okuluna gidiyor, günün kalan kısmını ise tamirhanede geçiriyor. Sabah 08.00'de başlayan eğitimi, öğle saatlerinde kısa bir mola ile devam ederken, 17.00’de derslerin sona ermesiyle babasının yanında çalışmaya başlıyor. Yoğun geçen gününü akşam 19.00’da tamamlayan genç tamirci, mesleğine duyduğu tutkuyla yorulmadan çalışıyor.
Kendi isteğiyle okuldan ayrılarak meslek hayatına atıldığını belirten Yusuf Semsekçi, motosikletlere olan ilgisini şu sözlerle anlattı:
"Heyecanım var, motosikletlerle uğraşmayı seviyorum. Bir bisikletim var, kilometre sayacı taktım, birçok yenilik yaptım. Çarşıda gören çocuklar bisikletimi çok beğeniyor. Elimden bu iş geliyor, gelmese zaten yapmazdım. Başta zordu ama zamanla alıştım. Şimdi Allah’a şükür, çok iyi gidiyorum."
Yusuf Semsekçi'nin yaşadığı şehir olan Kilis'te, motosiklet kullanımı oldukça yaygın. Şehrin tarihi dokusu ve dar sokakları nedeniyle neredeyse her evde iki ya da üç motosiklet bulunuyor. 45 yıldır motosiklet tamirciliği yapan İbrahim Halil Çürükoğlu, bu durumu, "Halkın zeytinlikleri, bostanları var. Ulaşım için motosiklet şart" sözleriyle açıklıyor.
Motosiklet tamirinin kimi zaman kısa sürede, kimi zaman saatlerce sürdüğünü belirten Çürükoğlu, günümüzde çırak yetiştirmenin oldukça zorlaştığını da dile getirdi. "Meslek sahibi kişilere ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bu yüzden gençlerin meslek öğrenmeye teşvik edilmesi şart" ifadelerini kullandı.