Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız! Rektör Karakaş: Gurur ve övünç kaynağımızsınız!

Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki anıtta gerçekleştirilen törene; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Özlem Kılıçtürk, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hasan Arslan, AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Belediye Başkanı Burcu Köksal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlikte bir araya gelen şehit anneleri, evlatlarının mezarlarına karanfiller bıraktı. Gözyaşlarıyla evlatlarını anan anneler, her yıl olduğu gibi bu yıl da duygusal anlar yaşadı.

DUALARLA ANILAN KAHRAMANLAR

5 Eylül 2012’de meydana gelen mühimmat deposu patlamasında şehit olan 25 askerimiz, patlamanın 12. yılında Mevlid-i Şerif okunarak dualarla anıldı. Her yıl düzenlenen anma törenlerinde, şehit aileleri evlatlarının hatırasını yaşatmaya devam ediyor.

SİYASİLERDEN DUYGULU MESAJLAR

Anma töreninin ardından konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak, “Hepimizi derinden yaralayan bu elim olayın acısı halen yüreklerimizi sızlatıyor. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Hasan Arslan da, “Tam 12 yıl önce Afyonkarahisar Mühimmat Depo Komutanlığı'nda meydana gelen patlamada şehit olan 25 evladımızı bugün dualarla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ise, "Onlar, vatan için canlarını feda ederek kalplerimize kazındılar. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" diyerek şehitlerimizi saygıyla andı.

Acısı hiç dinmeyen bu gecenin izleri, vatan için feda edilen 25 kahraman askerimizin anısı ve şehit ailelerinin yüreklerinde yaşamaya devam ediyor. 

Kaynak: FADİME ÖZKARAN