Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kış lastiği kullanma zorunluluğunun başladığını duyurdu. Sürücüleri uyaran Bakan Uraloğlu, kış şartlarına uygun olmayan araçlarla yolculuk yapmamalarını ve lastiklerini şimdiden değiştirmelerini tavsiye etti. Ayrıca, kamyon, çekici, tanker, otobüs, kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin kış lastiği olması gerektiğini belirtti.

Kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında başladığını duyuran Bakan Uraloğlu, İstanbul'da ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğunun ise 25 Kasım'da başladığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, kış lastiği takmayan sürücülere 2023 yılında 2 bin 568 lira para cezası uygulanacağını ve 10 ceza puanı verileceğini açıkladı. Denetlemeler ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve belediyelerin denetim yetkilileri tarafından gerçekleştirilecek.

KAR İŞARETİNİN BULUNMASI GEREKİYOR

Kış lastiği kullanma zorunluluğunun başlamasıyla birlikte dikkat edilmesi gereken noktalara da değinildi. Kış lastikleri, yanaklarında M+S işareti veya M+S işareti ile birlikte kar tanesi işaretinin bulunması gerekiyor. Bu işaretler, lastiklerin kış şartlarına uygun olduğunu gösteriyor.

"Sporla Gelecek" Projesi Kapanışında Mini Konser ve Dans Gösterileri! "Sporla Gelecek" Projesi Kapanışında Mini Konser ve Dans Gösterileri!

Karayolları Genel Müdürlüğü ise kış mevsimine hazırlıklı olduğunu duyurdu. Kar mücadele merkezlerinde toplam 11 bin 828 adet makine ve ekipman, 13 bin 238 personel görev yapacak. Ayrıca, yollarda tipi ve esinti nedeniyle trafik akışının güçleştiği yerlere 866 km kar siperi yapıldı. Karla mücadele çalışmaları ve yol durumu ise Kameralar ve monitörler üzerinden takip edilecek.

Sürücülerin seyahat öncesi güzergah hakkında bilgi alması da önemli bir konu. Karayolları Genel Müdürlüğü, seyahat öncesi hava ve yol durumunu öğrenmek için 312 449 9199 numaralı telefondan veya ALO 159 hattından bilgi alınabileceğini ve güzergah analiz programını kullanarak en uygun rota ve alternatifleri öğrenilebileceğini belirtti. N\S

Editör: Nurbanu Soy