Kadınlar Emirdağ Kültür Evi’nde Hem Üretiyor Hem Sosyalleşiyor Kadınlar Emirdağ Kültür Evi’nde Hem Üretiyor Hem Sosyalleşiyor

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Olgun’un eleştirilerine hızla yanıt vererek, Kayadibi Köyü'nde muhtar ve köylülerle yapılan toplantıda su sıkıntısı konusunun gündeme geldiğini ve muhtarın su parasını toplayamadığını belirtti. Yurdunuseven, köylülerin kullandığı su paralarını ödemeleri gerektiğini ifade ettiklerini, aksi takdirde valiliğin su parası toplamakta başarısız olan muhtarlar hakkında işlem yapacağını söyledi. Ayrıca, köydeki su sıkıntısını gidermek için en fazla bir ay içinde yeni bir kuyu açılması için Özel İdare ile görüştüğünü belirtti.

ÖNCE LAFA BAKARIM LAF MI DİYE

Ayrıca Yurdunuseven,Konuşma esnasında dil sürçmesi ile belki devlete demişiz. Köyde devleti kim temsil eder? Tabi ki Muhtar. Dolayısıyla belediye olan yerlerde mesela Afyonkarahisar Belediyesi, su borcunu ödemeyen abonelerin suyunu kesmiyor mu? Burada kastımız su toplama yetkisi olan kişiye yani muhtara yani devletin temsilcisine kullanılan içme suyu borcunun vatandaşlarımızca ödenmesidir” dedi. Yurdunuseven, açıklamasının çarpıtıldığını ve videonun bir kısmının yanlış anlaşılmaya neden olacak şekilde kullanıldığını belirterek, "Önce lafa bakarım laf mı diye, sonra söyleyene bakarım adam mı diye!" ifadesiyle tepkisini dile getirdi.

"YURDUNUSEVEN’İN SÖZLERİ YANLIŞ ANLAŞILDI"

Kayadibi Muhtarı Hasan Aydın da açıklama yaparak, Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. Aydın, Yurdunuseven'in toplantıda su parası toplanması ve su saatlerinin bağlanması konusunda köye yardımcı olduğunu ve kuyu açılması için Özel İdare ile iletişime geçtiğini söyledi. Ayrıca, devlete herhangi bir ödeme talebinin olmadığını ve su sorununu bir ay içinde çözeceklerini ifade etti. Muhtar Aydın, Yurdunuseven'e ve İl Genel Meclisi üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.  

Kaynak: FADİME ÖZKARAN