Hakan Şeref Olgun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yurdunuseven'i sert sözlerle eleştirdi. Olgun, “Sayın İbrahim Yurdunuseven! Kornişon salatalık üreticilerimizin tarlada ürünlerini bırakıp vazgeçmelerinden sonra, lütfedip çözüm arayışına girmeniz akıl almaz bir durum. Üreticilerimiz neredeyse iflas etmiş, siz de ancak iş işten geçtikten sonra harekete geçmiş gibi yapıyorsunuz. Tarım krizini görmezden gelip 'miş' hayali çözümlerle milletin aklıyla alay ediyorsunuz. Gerçek çözüm, üretici mağduriyetleri başlamadan önce alınan önlemlerle sağlanır” dedi.

AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti! AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti!

‘GÖSTERİŞTEN İBARET’

Olgun ayrıca, Yurdunuseven'in Tarım İl Müdürlüğünde siyaset yapmasını devlet usul ve adabına aykırı bulduğunu belirterek, “Devletin Valisi'nden ve ilgili tüm taraflardan habersiz 'kendin çalıp, kendin oynarcasına' yaptığın toplantının sadece gösterişten ibaret olduğu herkesin malumudur” ifadelerini kullandı.

YURDUNUSEVEN’DEN CEVAP GECİKMEDİ

AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise Olgun'un açıklamalarına yanıt vererek, kendisinin sahil kenarlarında tatil yapıp, bir günlüğüne Afyon'a gelerek çözüm üretmeye çalışan biri olmadığını vurguladı. Yurdunuseven, “TBMM'nin tatil olduğu 1 Ağustos tarihinden bugüne kadar 10’a yakın ilçe, 30’u geçkin belde, köy ziyareti yapıp, vatandaşın dertlerini dinledik, çiftçinin sorunlarına çözüm bulmaya çalıştık. Tarım ve Ticaret Bakanlarımız ve bürokratlarımız ile defalarca yaptığımız görüşmeler cabası. Sahil kenarlarında tatil yapıp bir günlüğüne Afyon'a gelmekle bu işler olmuyor” dedi.

BALIK BİLMEZSE HÂLIK BİLİR!

Yurdunuseven ayrıca, AK Parti döneminde yapılan programlara İYİ Parti üyelerinin katılmamasını eleştirerek, “AK Parti zamanında yapılan hiçbir programa başkanı dahil kendisi katılmayanlar, iktidar vekilleri niye yok, halkın içine çıkamıyorlar diye sorgulamaya kalkıyor. Ne diyelim, yap iyiliği at denize, balık bilmezse Hâlık bilir!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN