2024 yılının ilk yarısında seyahat alışkanlıklarına yönelik yayımlanan raporda, yaş gruplarına ve aylara göre tercih edilen destinasyonlar belirlenirken, iç ve dış hatlarda en çok tercih edilen rotalar ve uçak bileti fiyatları da analiz edildi.

İç Hatlarda En Popüler Rotalar

Yılın ilk altı ayında iç hatlarda en çok tercih edilen rotalar şu şekilde sıralandı:

  • İstanbul - Antalya
  • İzmir - İstanbul
  • Adana - İstanbul

Bu rotalar arasında, İstanbul - Antalya rotası iç hatlarda hem tek yön hem de gidiş-dönüş biletlerinde en yüksek fiyatlara sahip oldu. En pahalı tek yön uçak bileti 9 bin 117 lira iken, gidiş-dönüş bilet fiyatı 15 bin 327 lira olarak kaydedildi.

Dış Hatlarda Fiyat Rekorları

Dış hatlarda ise İstanbul - Bangkok rotası, en pahalı bilet fiyatlarıyla dikkat çekti. İstanbul - Paris rotasında tek yön bilet 299.177 liraya satılırken, İstanbul - Bangkok gidiş-dönüş uçak bileti 243 bin 060 lira ile rekor fiyatlara ulaştı.

En çok tercih edilen dış hat rotaları arasında ise:

  • İstanbul - Bangkok
  • İzmir - Tahran
  • İzmir - Berlin

En Ucuz Uçak Biletleri

Raporda 2024 yılının ilk yarısında en ucuz uçak biletleri de belirlendi. En ucuz iç hat uçak bileti 432 liraya İstanbul - İzmir uçuşunda, en ucuz iç hat gidiş-dönüş uçak bileti ise bin 043 liradan Balıkesir, Edremit - İstanbul rotasında satıldı.

Dış hatlarda ise en ucuz tek yön uçak bileti 642 liraya İstanbul - Tahran rotasında, en ucuz gidiş-dönüş bileti ise 2 bin 145 liraya İstanbul - Bükreş uçuşunda satıldı.

Kadınlar Meclisi yol haritasını belirledi! Kadınlar Meclisi yol haritasını belirledi!

Fiyatların En Ucuz ve En Pahalı Olduğu Aylar

Rapora göre, uçak bileti fiyatlarının en düşük olduğu dönemler dış hatlarda Ocak ayı, iç hatlarda ise Mart ayı olarak belirlendi. Ocak ayında dış hatlarda tek yön biletler ortalama 4 bin 763 lira, gidiş-dönüş biletler ise 8 bin 209 lira ile en düşük fiyatlarla satıldı. Mart ayında bu fiyatlar tek yön biletlerde 5 bin 192 lira, gidiş-dönüş biletlerde ise 10 bin 596 lira ortalama ile en yüksek seviyelere ulaştı.

İç hatlarda, Mart ayında tek yön biletler bin 370 lira, gidiş-dönüş biletler ise 2 bin 608 lira fiyat ortalamasıyla satılırken, haziran ayında bu fiyatlar tek yönde 2 bin lira, gidiş-dönüşte 3 bin 813 lira ile en yüksek seviyelere çıktı.

Yaş Gruplarına Göre Tercihler

Raporda yaş gruplarına göre de tercih edilen destinasyonlar belirlendi. 65 yaş üzeri yolcular, iç hatlarda en çok İstanbul, İzmir ve Antalya’ya; dış hatlarda ise Viyana, Stuttgart ve Düsseldorf’a uçtu. Öğrenciler ise iç hatlarda en çok İstanbul, Antalya ve İzmir’e; dış hatlarda ise Düsseldorf, Stuttgart ve Frankfurt’a seyahat etti.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ