Çakır, Milli Görüş geleneklerine bağlı kalarak, her canlının değerli olduğunu vurguladı.

SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN YENİ PROJE

Fehmi Güray Çakır, sokak köpekleri sorununa dair bir projeleri olduğunu belirtti. Çakır, "Milli görüş geleneklerinin kültüründe olduğu gibi genel başkana biat etmek üzere çıktık bu yola. Şimdi genel başkanımızın ve genel başkan yardımcılarının açıklamaları üzerine konuşuyorum. Biliyorsunuz ki bizim için her canlı değerlidir; dağda biten yeşil ot, sokakta gezen kedi, Gazze'deki Müslüman kardeşlerimiz, velhasıl dünyada zulüm altında olan eziyet gören tüm canlılar için biz mücadeleyi veriyoruz. Sokak köpekleri bir sorundur, evet biz bunu kabul ediyoruz ama uyutmak çözüm değildir. Vebalinin altından kalkamayız Allah muhafaza. Hemen hemen her ilimizde sokak köpekleri için onları toplayacağımız ve onlara bakım evi yapabileceğimiz yerlerimiz mevcuttur. Bizim projemizde sokak köpekleri için bir yer var ama içinde veterineri ve bakıcısı olacak." dedi.

UYUTMAK DEĞİL, BARINAKLARDA KORUNAKLI ŞEKİLDE YAŞATMAK

Çakır, sokak köpeklerinin uyutulmasına kesinlikle karşı olduklarını belirterek, "Kesinlikle uyutmak değil barınaklarda korunaklı şekilde yaşatmak istiyoruz." dedi. Bu konudaki projeleri, sokak köpeklerinin toplatılarak veteriner hekimler eşliğinde bakım evlerine yerleştirilmesini öngörüyor.

DHBT Sınavı için Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu mesai yapacak! DHBT Sınavı için Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu mesai yapacak!

YETERLİ BÜTÇE YOK İDDİALARINA CEVAP

Çakır, yeterli bütçe olmadığı iddialarına karşılık olarak, "Şimdi Afyonumuzdan örnek verelim; mahallelerde ve beldelerde en az 2000 köpek vardır, belki de daha çok köpek vardır. Her ilin her beldenin meraları mevcut, yer konusunda kimse bahane bulmasın. Toplatılması taraftarıyım ama kesinlikle uyutulması taraftarı değilim. Bütçeye gelirsek, yine siyasi bir şey söyleyeceğim ama bakanlık tuvaletlerine ayrılan 25 milyon nasıl bulunuyorsa inanın bunlara da bulunur." ifadelerini kullandı.

TASARRUFA KAMUDAN BAŞLAMAK

Fehmi Güray Çakır, tasarrufa kamudan başlanması gerektiğini vurgulayarak, "Tasarrufa kamudan başlasak olmaz mı? Böylelikle sokak hayvanlarından tutun da emekli ve asgari ücret maaşları gibi hiçbir derdimiz kalmayacak. Aynı 94 ruhu gibi. Biliyorsunuz, Erbakan hocamızın devraldığı hükümetin kasasında zaten hiçbir şey yoktu ama nasıl o zaman emekliye ve memura %100 üstü zam verdi." dedi. Çakır, bahanelere sığınmanın anlamsız olduğunu belirterek, "Burada bir tabir vardır, söylemek çok uygun mu bilmiyorum ama Afyonlu'ca 'oynamasını bilmeyen gelin yerim dar eteğim kısa' dermiş. Bahanelere sığınmanın hiçbir anlamı yok." diye ekledi.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ